Ecare. Puur voor zorg

Home > Echte verhalen > Studenten van Rijn IJssel gaan aan de slag met Puur

Studenten van Rijn IJssel gaan aan de slag met Puur

rijnijssel

We merken dat er een mooie ontwikkeling gaande is. Steeds vaker krijgen we het verzoek van scholen om onze software beschikbaar te stellen aan studenten van diverse zorgopleidingen.

Docenten willen studenten namelijk een vak leren, niet alleen in de schoolbanken, maar ook in de praktijk. Gerald Wullems, docent en projectleider Zorg 2.0 bij Rijn IJssel: “Bij Rijn IJssel willen we tijdens de opleiding zo dicht mogelijk aansluiten bij de beroepspraktijk. Zeker ook waar het (zorg-)technologie betreft.” Leer je voor helpende, verzorgende of verpleegkundige dan weet je bijna zeker dat je straks in je werk te maken krijgt met een Elektronisch Cliënten Dossier. Rijn IJssel vindt het daarom belangrijk dat studenten hier tijdens de opleiding al uitgebreid kennis mee maken. “Dat is dan ook de reden dat het werken met Puur Zorgdossier vanaf volgend jaar een integraal is onderdeel van onze zorgopleidingen”, vertelt Gerald.

Waarom koos Rijn IJssel voor Puur?

Ons ECD, we noemen het Puur Zorgdossier, kent een zeer praktische insteek voor meerdere niveaus. Zodoende wordt er gebruik van gemaakt op zowel Hogescholen als op ROC’s. Ecare heeft bewezen dat Puur in het onderwijs goede ondersteuning biedt en dat hiermee het onderwijs en praktijk zo dicht mogelijk bij elkaar worden gehouden. Dit spreekt Rijn IJssel erg aan. Over de praktische insteek van het dossier is Rijn IJssel ook erg te spreken. Deze uit zich bijvoorbeeld in de verschillende meetinstrumenten die worden geboden in Puur. Deze zijn zowel in de care als in de cure goed te gebruiken. Dit maakt dat ze Puur Zorgdossier goed kunnen gebruiken bij onder andere de skills-vakken.

Puur heeft inmiddels al enige ervaring met studenten

“Puur zorgdossier wordt al geruime tijd gebruikt door honderden studenten van o.a. de Christelijke Hogeschool Ede, ID-College en ROC A12. De eerste studenten moeten nog afstuderen, maar de ervaringen tot nu toe over het werken met een ECD tijdens de studie, zijn zeer positief. We vinden het dan ook fantastisch dat Rijn IJssel zich bij dit rijtje aansluit”, aldus Wouter Kranenburg.

Een kritisch publiek

Wouter: “Het leuke aan studenten is, dat zij een hele frisse kijk hebben op ECD’s. Ze kennen niet het ouderwetse papieren dossier en zijn gewend om met computers en andere devices te werken. Het is eigenlijk een heel kritisch publiek. Ze zijn gewend aan mooie, gebruiksvriendelijke app’s waar je geen handleiding bij nodig hebt, als je er voor het eerst mee aan de slag gaat. Van een ECD verwachten ze (onbewust) hetzelfde. Het moet voor zich spreken. Dat houdt ons, Ecare, scherp. Willen we studenten enthousiast maken voor onze software, dan moeten we mee met de nieuwste ontwikkelingen op ICT gebied.”

Over Rijn IJssel

Rijn IJssel biedt studenten een degelijke beroepsopleiding of educatietraject. Wie een diploma van Rijn IJssel heeft gehaald, is klaar voor de toekomst. Rijn IJssel werkt nauw samen met honderden werkgevers in de regio. Samen met deze leerbedrijven zorgt Rijn IJssel ervoor dat studenten kennismaken met de laatste ontwikkelingen in het beroep.

Neem eens een kijkje op http://www.rijnijssel.nl/

© 2017 Copyright, All rights reserved

Made by Grphx & Webrr