Ecare. Puur voor zorg

Home > Echte verhalen > ZorgAccent

ZorgAccent

ZorgAccent transformeert naar een organisatie waarin uitgangspunten zoals decentralisatie, meer eigen verantwoordelijkheid in zelfsturende teams en minder overhead leidend zijn. De relatie tussen zorgverlener en de zorgvrager vormt het uitgangspunt.

ZorgAccent-welkom-thuisEigen Elektronisch Cliënten Dossier; slim en eenvoudig

“Omdat we merkten dat in de woonzorg elektronische cliëntsystemen worden gebruikt die te complex zijn en teveel uit gaan van top-down aansturing, besloten we samen met softwareleverancier Ecare ons eigen elektronisch cliëntendossier (ECD) te ontwikkelen. Dit systeem moest dan ook de noodzakelijke facturatie- en salarissystemen bevatten.”

Het ECD is in de transitie ‘Net Als Thuis’ samen met zorgverleners gebouwd. Hier gingen vele sessies aan vooraf waarin zorgverleners samen met de bouwers van Ecare nadachten over een slimme en eenvoudige inrichting. We ervaren een grote winst doordat verschillende kwaliteitsmeetinstrumenten ingebouwd zijn. In het verleden werden deze losstaand aangeboden en gebruikt, nu maken ze onderdeel uit van het ECD en zijn ze geïntegreerd in het dagelijks werk. Daarnaast heeft de familie ook toegang tot het ECD waardoor zij zich nog meer betrokken voelen bij de zorg rondom hun familielid. Steeds meer families maken er gebruik van en zijn er erg over te spreken.

Snelle uitrol; koppeling ECD en EPD

Dat het gelukt is om een ECD te bouwen dat aansluit bij het gebruikersgemak blijkt uit de snelle en eenvoudige ingebruikname door de hele organisatie. Het ECD is in drie maanden tijd ontwikkelend en in een half jaar tijd uitgerold over de woonzorglocaties en teams. In diezelfde periode werd ook het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) in gebruik genomen met een koppeling naar het ECD. Deze ontwikkeling is nog niet klaar: stap voor stap bouwen we samen met de zorgverleners verder aan functionaliteiten waar behoefte aan is.

Mariët Feddema: “Je kunt in het ECD gelijk zien wie er heeft gerapporteerd; de praktijkverpleegkundige, de verzorgende, de behandelaar, de arts of één van ons. Alle informatie staat nu bij elkaar, dat maakt het heel overzichtelijk.”

Lees het volledige verhaal van ZorgAccent: Transitie in de woonzorg, resultaten van een nieuwe manier van werken.

© 2017 Copyright, All rights reserved

Made by Grphx & Webrr