Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
25 september 2020

Zorgdossier PUUR. ontvangt nieuwste Omaha System certificering

Nieuws

PUUR. heeft het Omaha System certificaat 1.2 ontvangen. De certificering van het classificatiesysteem bevestigt dat het ecd van Ecare voldoet aan de laatst gestelde eisen. Een van de speerpunten is het gebruiksvriendelijk kunnen werken met het ‘volledig’ geautomatiseerde Omaha System als onderdeel van het zorgdossier.

De certificering, afgegeven door Vilans in opdracht van Stichting Omaha System Support, toont aan dat het Omaha System zo is ingebouwd in PUUR. dat dit het zorgproces ondersteunt. Medewerkers worden echt ondersteund bij het methodisch werken. De stappen van het verpleegkundige proces; informatie verzamelen, vaststellen wat de aandachtsgebieden zijn, evalueren en bijstellen zijn correct en logisch verwerkt in het ecd.

Nicole Keijzer van Ecare: “Ik ben blij met de certificering van Vilans. Fijn dat we nogmaals bevestiging hebben gekregen dat het Omaha System goed is ingebouwd in PUUR.”Zorgplannen Covid-19

Waar Nicole echt blij van wordt, is dat PUUR. zorgprofessionals echt ondersteunt. De landelijk vastgestelde voorbeeldzorgplannen zijn bijvoorbeeld al langere tijd lang beschikbaar in PUUR. “We hebben deze volledig geautomatiseerd en geïntegreerd in het zorgdossier”, zegt ze. “Daarmee is het makkelijk om de meest logische maar ook bewezen goede acties bij een bepaald ziektebeeld of aandoening te kiezen. Zo zijn we er ook trots op dat we de twee zorgplannen die ontwikkeld zijn voor Covid-19 al in ons ecd hebben staan. Zorgprofessionals geven ons aan dat ze deze voorbeeldzorgplannen voor Covid-19 erg nuttig vinden. Daar doen we het voor.”

Data verzamelen

Door te werken met het Omaha System in PUUR. zijn organisaties in staat om waardevolle data te verzamelen. Alexandra Matei die zich bij Ecare voornamelijk bezighoudt met het onderzoeken van Omaha System, noemt drie belangrijke redenen waarom deze data belangrijk kan zijn voor organisaties.

  1. Ze zijn geschikt om onderzoek mee te doen.
  2. Aan de hand van data kun je voorspellingen doen voor toekomstige zorg.
  3. De kwaliteit van zorg voor individuele cliënten verbeteren.

Dit alles sluit mooi aan op de ambities die Ecare op dit vlak heeft. Medewerkers nu en de toekomst in staat stellen de zorg voor cliënten echt te verbeteren met behulp van datagedreven zorg.

Wil je nou meer te weten komen over het Omaha System? Dit kan tijdens onze inspiratiedag 'Klinisch Redeneren'. Check onze agenda om te zien wanneer de eerstvolgende gepland staat.