Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
4 december 2020

Terugkijken webinar: Hoe houd je de Wet Zorg & Dwang praktisch voor de woonzorg?

Webinar

De Wet zorg en dwang (Wzd) die sinds 1 januari 2020 van kracht is, zorgt voor de nodige vraagtekens in de woonzorg. Uitgangspunt van onvrijwillige zorg is altijd: โ€˜nee tenzijโ€™. Dit betekent dat toepassing van onvrijwillige zorg enkel mag als er anders ernstig nadeel is voor de cliรซnt.


Soms is het glashelder wanneer je te maken hebt met de Wet zorg en dwang, maar vaak is het onduidelijk. Het is dan belangrijk dat je naar de geest van de Wet handelt. Maar hoe dan? Hoe weet je dat een cliรซnt zich verzet tegen een maatregel? En wanneer is dit verzet terecht en wanneer niet en hoe ga je om met stappenplannen, juist wanneer de situatie onduidelijk is? Dit alles hebben Nicole Keijzer, zorginhoudelijk adviseur bij Ecare, en Charlotte van der Hulst, Verpleegkundig specialist bij Brentano, uitgelegd tijdens het webinar. Kijk het webinar nu in zijn geheel terug.

Webinar: Hoe houd je de Wet Zorg & Dwang praktisch voor de woonzorg?

Laat hier je gegevens achter en kijk het webinar: 'Hoe houd je de Wet Zorg & Dwang praktisch voor de woonzorg?' terug.

Meer events op de agenda!

En nu jullie hier toch zijn... Naast dit webinar organiseren wij nog veel andere demo's, webinars en events met uiteenlopende onderwerpen. Bekijk onze evenementen pagina om te zien welke events allemaal op de agenda staan!