Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
18 mei 2020

Terugkijken webinar: Kwaliteitskader wijkverpleging

Webinar

Onderzoeksbureau Nivel concludeert dat 25 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden in de wijkverpleging nog nooit van het Kwaliteitskader Wijkverpleging heeft gehoord. 38 procent weet niet wat er in staat. In het drukbezochte webinar: Kwaliteitskader Wijkverpleging licht Margo Berends, adviseur bij Ecare, het Kwaliteitskader wijkverpleging toe en behandelt ze vragen van deelnemers. Lees de samenvatting en kijk het webinar terug.

Handvatten voor de wijkverpleegkundige

Het Kwaliteitskader Wijkverpleging beschrijft wat cliΓ«nten en hun naasten van wijkverpleging mogen verwachten. Zorgprofessionals en zorgaanbieders vinden er inspiratie en handvatten om de zorgverlening continu te verbeteren. Ook vormt het Kwaliteitskader het uitgangspunt voor informatie bij het bepalen van de juiste zorgkeuze voor, inkoop en contractering van zorg. Het doel van het Kwaliteitskader is meer eenheid en een hogere kwaliteit van zorg in de wijkverpleging.


Netwerkzorg is belangrijk, net als de gezondheid van de bevolking verbeteren door een goede kwaliteit van zorg. Ook niet onbelangrijk: vermijdbare kosten in de zorg uitbannen, omdat wijkverpleging in het basispakket, dus betaalbaar moet blijven. Een wijkverpleegkundige is generalistisch, persoonsgericht en nog veel meer. Je mag best zeggen dat wijkverpleegkundigen overal een beetje verstand van hebben. De wijkverpleging weet wat er speelt, heeft een netwerk, bevordert de gezondheid en heeft oog voor preventie. Het Kwaliteitskader Wijkverpleging geeft jou als verpleegkundige kaders en protocollen om je werk goed uit te oefenen.

Webinar: Kwaliteitskader wijkverpleging

Benieuwd hoe het Kwaliteitskader vorm geeft aan preventie, netwerkzorg en wat je mag verwachten van ondersteuning door software? Margo Berends bespreekt het allemaal in het webinar. Als je onderstaand formulier invult, krijg je een email met de link naar de video. Doen: je steekt er zeker wat van op!