Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
25 september 2020

Thuiszorg start-up DuoMei heeft dankzij PUUR. geen kantoor nodig

Nieuws

Thuiszorg aangenaam maken. Dat is de missie van oprichters Pei Zhang en Thijs Boer van DuoMei. Ze zijn op 1 april van dit jaar gestart met hun thuiszorgorganisatie die zich richt op comfortabele zorg voor cliënten in Amsterdam en Den Haag. Om die rol goed te vervullen, willen Pei en Thijs niet in een administratief moeras terecht komen.

Pei en Thijs hebben beiden jarenlange ervaring in de zorg. Ze ontmoetten elkaar in 2010 bij Buurtzorg en raakten bevriend. Niet lang daarna ging Thijs werken bij een thuiszorgorganisatie in Lelystad. Begin 2019 is hij een eigen thuiszorgbedrijf gestart. Pei werkte afgelopen drie jaar voor Buurtzorg China.


Krachten bundelen

“Toen mijn periode in China erop zat, kreeg ik een sterk gevoel om zelf een thuiszorgorganisatie op te starten”, vertelt Pei. “Thijs was ook een eigen thuiszorgbedrijf begonnen. Ik belde hem op en stelde voor de krachten te bundelen als DuoMei.” Duo betekent in het Chinees ‘heel erg’ en Mei: ‘mooi en knap’.


Focus op cliënttevredenheid

Om de bekendheid van DuoMei te vergroten, focussen Pei en Thijs zich eerst op cliënttevredenheid zodat positieve ervaringen nieuwe cliënten aantrekken. Daarnaast bezoeken de oprichters huisartsen en vertellen hun verhaal.

De ambitieuze thuiszorg-startup die passie en liefde heeft voor de zorg en medemens, wil taken transparant en meetbaar maken. “Als je gewend bent met een IT-programma te werken, dan wil je een nieuw bedrijf ook gelijk goed starten”, zegt Pei. “Je krijgt later heel veel werk als je achteraf je papieren dossiers moet digitaliseren. Bovendien geeft papier geen overzicht.”


Complete ondersteuning

DuoMei heeft PUUR. gekozen omdat dit systeem de zorgprofessional écht ondersteunt in de zorgverlening, administratie en communicatie. Thijs: “Met PUUR. kunnen we onze visie op zorg efficiënt vertalen naar de praktijk. De verbinding tussen zorgverleners, cliënten en backoffice zit logisch in elkaar.


Pei heeft met PUUR. gewerkt bij Buurtzorg, dus kan er direct mee aan de slag. Voor Thijs is de software nieuw, maar de eerste indruk is goed. “Het is een compleet pakket, zelfs de KICK-protocollen van Vilans zijn in de software verwerkt. Je hebt alles dat je nodig hebt in één oplossing.”


Geen kantoor nodig

Handig is ook dat het niet nodig is om een eigen kantoor te hebben, vindt Pei. “We hoeven niet bij elkaar te zitten voor overleg. we hebben allebei toegang tot PUUR. Daar is alle informatie die we nodig hebben om comfortabele zorg te bieden. Alles digitaal en bereikbaar.”