Ecare druk bezig voor de MedMij-certificering

MedMij is hét afsprakenstelsel van de toekomst binnen de zorg. Ecare werkt er op de achtergrond hard aan om de certificering te behalen. We spraken met Product Owner Wouter Kranenburg om te bespreken wat MedMij precies inhoudt en wat dit voor Ecare betekent.

MedMij streeft ernaar om door het opstellen van regels voor uitwisseling van gegevens, mensen inzicht te geven in data over hun gezondheid. Gezondsheidsgegevens kunnen door de cliënten/patiënten worden ingezien in een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).


“MedMij is een organisatie die heeft gezegd; wij stellen een aantal afspraken waaraan je moet voldoen, voordat de gegevens door een PGO opgehaald mogen worden. Wanneer een organisatie de MedMij-certificering in het bezit heeft, geeft dit aan dat de organisatie aan de gestelde afspraken voldoet. In feite is MedMij een afsprakenstelsel waar de gebruikers in Puur niks van zullen merken. MedMij is niks fysieks, tast- of zichtbaars.”, aldus Wouter.

Vanuit de overheid worden organisaties gestimuleerd om hun MedMij-certificering te behalen. Er wordt een goede en intensieve begeleiding aangeboden om organisaties aan de voorwaarden van MedMij te laten voldoen. MedMij moet zorgen voor een versoepeling van de communicatie binnen de zorgsector. Daarnaast zouden cliënten altijd toegang moeten hebben tot hun gegevens.


MedMij is een goed initiatief dat nog relatief nieuw is. Ecare heeft nog werk te verzetten maar Wouter vindt dat we al op de goede weg zijn: “Nog niet alle mogelijkheden met betrekking tot het afsprakenstelsel zijn volledig uitgekristalliseerd, maar waar we kunnen zijn we al druk bezig met de implementatie. Wij zorgen ervoor dat we onze interne processen goed op orde hebben en zodra er meer details bekend worden gemaakt over nieuwe mogelijkheden, zullen we deze waar nodig implementeren.”

“Wij besteden veel aandacht aan de MedMij-certificering, omdat wij geloven in het concept en geloven dat het concept toekomst heeft. MedMij is een groot initiatief dat gewoon goed in elkaar zit. Daarnaast willen wij aan de vraag van de klanten van onze klanten kunnen voldoen, vandaar dat wij als één van de eersten druk bezig zijn om de MedMij-certificering te behalen.”, sluit Wouter af.


Lees nog even verderNieuw zorgdossier Elver: primaire proces is rode draad

28 januari 2020

Met PUUR gaan we de gehandicaptenzorg in! Samen met Elver zijn we bezig een steengoed ECD neer te zetten, waarin […]

bekijken

Webinar: wet zorg & dwang in PUUR

13 januari 2020

Webinar: wet zorg & dwang in PUUR   Vanaf de jaarwisseling hebben we allemaal te maken gekregen met de nieuwe […]

bekijken

Webinar: voorbeeld zorgplannen in PUUR

13 december 2019

Webinar: voorbeeld zorgplannen in PUUR   Een voorbeeld zorgplan is een hulpmiddel voor jou als zorgprofessional bij het zorgen voor […]

bekijken

" Wij besteden veel aandacht aan de MedMij-certificering, omdat wij geloven in het concept en geloven dat het concept toekomst heeft. "Meer weten over wie wij zijn en wat we doen?

Inschrijven nieuwsbrief


Hallo Ecare,

Graag ontvang ik nieuws van jullie.
Mijn naam is en mijn e-mailadres is . Ik ben werkzaam bij .info@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |