Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Gesprekken voeren over wensen rondom het levenseinde; hoe doe je dat?

Digitale kennissessie: Advance Care Planning

24 januari

Locatie

Online
Schuif aan van achter je laptop, tablet of je telefoon

Zorgmoment

Gesprekken voeren over wensen rondom het levenseinde; hoe doe je dat?

Gesprekken voeren over wensen rondom het levenseinde; waarschijnlijk is het een erg belangrijk onderdeel van je werk. Maar mogelijk ook een van de lastigste.


Je wilt je cliënt een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven geven/bieden en het tijdig herkennen en bespreekbaar maken van belangrijke onderwerpen in de laatste levensfase kan daar zeker in bijdragen. Het helpt je cliënt en zijn of haar naasten om na te denken over hoe ze de palliatieve fase zelf willen inrichten of hoe ze de rol van naaste op zich willen en kunnen nemen. Belangrijk dus dat jij als zorgverlener deze fase leert herkennen en hierover met de cliënt en naasten in gesprek kan gaan op een manier die aansluit bij de persoonlijke beleving van de cliënt. Maar het ook écht doen, dat kan nog best lastig zijn. Hoe pak je het aan?

Nicole Keizer

Schuif aan!

Herkenbaar? Dan is deze online kennissessie op 24 januari van 13.30 tot 15.00 uur er eentje om bij aan te sluiten.


Mirjam de Leede, verpleegkundig specialist AGZ met expertise in oncologische nazorg en palliatieve zorg duikt samen met onze collega Nicole Keijzer met jou in dit onderwerp. Er wordt een stukje theoretisch kader besproken en Mirjam neemt je aan de hand van twee hele concrete voorbeelden van ACP mee in de praktijk. Ook het stukje dossiervoering komt aan bod, hoe kan je ECD je hierbij ondersteunen? En uiteraard is er heel veel tijd voor jullie vragen en open discussie.


Deelname is helemaal gratis en aanmelden gaat heel eenvoudig via onderstaand formulier. Zien we je dan?

Meld je hier aan