Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Praat eens met vakgenoten over hoe zij in de praktijk met de Wet Zorg & Dwang omgaan

Online kennissessie: Wet Zorg & Dwang in de wijkzorg

28 april

Locatie

Vanaf je laptop, tablet of computer
Thuis of op je werk


De Wet zorg en dwang (Wzd) is inmiddels alweer een jaartje van kracht. Maar waar 2020 nog een overgangsjaar was, is dat sinds 01 januari 2021 niet meer het geval. Via onze klanten merken we dat de wet zorg en dwang nog voor de nodige vraagtekens zorgt in de dagelijkse praktijk. Hoe zit deze bijvoorbeeld geborgd in het ECD? En hoe gaan andere zorgorganisaties daar eigenlijk mee om? We willen ten slotte toch altijd graag weten hoe de buren het doen ;-)


Daarom bieden we je de mogelijkheid om eens met die buren van gedachten te wisselen. We nodigen je van harte uit om op 28 april van 14.00 - 15.00 uur aan te schuiven bij de online kennissessie over het toepassen van de Wzd in de wijkzorg. Door kennis en ervaringen te delen met jouw vakgenoten wordt het toepassen van de wet hopelijk een stukje eenvoudiger.


Wanneer onvrijwillige zorg?

Soms is het glashelder wanneer je te maken hebt met de Wet zorg en dwang, maar vaak is het onduidelijk. Het is dan belangrijk dat je naar de geest van de Wet handelt zoals ze dat zo mooi noemen. Maar hoe dan?
Hoe weet je of een cliënt zich verzet tegen een maatregel? Wanneer is dit verzet terecht en wanneer niet en hoe ga je om met stappenplannen, juist wanneer de situatie onduidelijk is? En hoe borg je dit allemaal in PUUR.?


Terechte vraagtekens vinden wij. En begrijpelijk dat je hier graag eens over wilt sparren met vakgenoten die hier ook mee te maken hebben. Tijdens deze kennissessie krijg je ruimschoots de mogelijkheid om met collega's van andere zorgorganisaties te praten over de wet zorg en dwang. Hoe doen zij het? Waar lopen zij tegenaan? Hoe beargumenteren zij bepaalde keuzes en hoe voeren zij het dossier?


Schrijf je in

Onze collega Nicole trapt af aan de hand van een praktijkvoorbeeld van een van onze klanten en laat zien hoe zij de Wet zorg en dwang borgen in PUUR. Daarna splitsen we op in kleinere groepjes waarin je het gesprek aan gaat met vakgenoten. We sluiten de sessie vervolgens met elkaar af.

Wil je erbij zijn? Laat hieronder je gegevens achter en we sturen je een uitnodiging met de deelnamelink en je huiswerk. Een dag van tevoren krijg je van ons nog even een reminder, zodat je de kennissessie niet misloopt.

Om de discussie productief te houden is het aantal plaatsen beperkt, dus meld je snel aan! Mochten we merken dat er meer animo is dan dat wij plekken hebben, plannen we een tweede datum in.

Meld je hier aan