Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Webinar: De kracht van zuivere data

12 oktober

Locatie

Vanaf je laptop, tablet of computer
Thuis of op je werk

Aenne Werner Amstelring Wijkzorg
Concrete handvatten

Webinar programma

Op donderdag 12 oktober om 13.30 geeft onderzoeker Aenne Werner van de zorgorganisatie Amstelring je concrete handvatten over het inzetten van data in je zorgorganisatie ten behoeve van het verbeteren van de zorg.

Aan de hand van diverse praktijkcasussen zal zij samen met onze collega Nicole Keijzer ingaan op de volgende thema’s:


  • Wat is zuivere data?

  • Hoe kom je in je organisatie tot zuivere data en welke rol speelt het ECD hierin?

  • Wat is het belang van zuivere data?

  • Hoe maak je wetenschappelijk onderzoek op basis van zuivere data begrijpelijk en behapbaar voor medewerkers/collega’s, zodat ze ervaren wat het belang is van goede dossiervoering?

  • Hoe zet je data in voor gesprekken met de zorgverzekeraar het het zorgkantoor?


Er is volop ruimte voor het stellen van vragen of delen van eigen ervaringen.

Kom erbij en luister en praat mee!


100
De aanleiding voor dit webinar

Data bewijst verhoging kwaliteit van leven bij thuisbehandeling kanker

We hebben Aenne Werner natuurlijk niet voor niets gevraagd voor dit webinar. In haar dagelijks werk bij Amstelring heeft ze onder andere middels het gebruik van zuivere data impact weten te maken op de kwaliteit van leven voor diverse cliënten.

Samen met Zorgbalans en het Spaarne Ziekenhuis heeft Amstelring Wijkzorg een pilot gedraaid op het thuis toedienen van chemotherapie bij oncologiepatiënten.


Aenne heeft voor deze 3 organisaties en zorgverzekeraar Zilveren Kruis onderzoek gedaan naar de kwaliteit van zorg en eventuele knelpunten van de thuisbehandeling.


Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat cliënten meer regie én een grotere kwaliteit van leven ervaren tijdens de behandeling thuis. “Deze resultaten hebben we goed kunnen onderbouwen met de Omaha System data uit ons digitale cliëntdossier PUUR. van ECD-leverancier Ecare.” Aldus Aenne. Inmiddels is er zelfs door het NZA toegezegd dat de thuisbehandelingen gefinancierd gaan worden.


Dit is één van de concrete praktijkcasussen waaruit blijkt dat zuivere data ontzettend waardevol is bij het meten en inzichtelijk maken van pilots en vernieuwing in de zorg. Word je hier nieuwsgierig van? Meld je dan nu aan voor de webinar.

Meld je hier aan