Techorama, deep knowledge IT

Onze collega’s Matthijs en Hugo waren vorige week op de Techorama; een internationaal technologie congres voor ontwikkelaars en kwamen daar heel enthousiast weer van terug. Wat hebben jullie gezien en gehoord?

“Te veel om op te noemen. Er waren heel veel verschillende sessies waar je uit kon kiezen. En enkelen waren heel erg populair.

We hebben ons opgesplitst om er maar zoveel mogelijk bij te kunnen wonen. Veel sessies gingen over de ontwikkeltechnieken die nu populair zijn en waar wij ook mee werken. Ik ben bijvoorbeeld bij een sessie geweest die gericht was op Dev-Ops, dat is meer beheer achtig en hoe je dat het beste inricht. Een andere sessie ging over nieuwe versies van ASP.NET core, daarin ontwikkelen wij onze software. Het is voor ons erg interessant om te horen over de nieuwe features, wat je ermee kunt en aan de hand van voorbeelden te zien hoe je deze gebruikt.”


“Heel veel informatie kun je ook wel online vinden, maar op de Techorama krijg je het als een samenhangend geheel gepresenteerd en dan vaak ook van bekende gezichten onder de ontwikkelaars die meegewerkt hebben a/d ontwikkeling ervan.”

Zo was er een sessie over C# 8.0; de ontwikkeltaal die wij ook gebruiken. Die sessie werd gegeven door iemand die ook architect was bij de ontwikkeling van die taal. Zo iemand kan dan ook inzichten geven in waarom bepaalde keuzes gemaakt zijn en waarom functionaliteiten zo geïmplementeerd zijn zoals ze zijn.

In de praktijk denk je wel eens, waarom werkt dit zo? Dan lijkt iets onlogisch, maar met de inzichten en gedachten erachter wordt dit duidelijker. Dat maakt het heel erg interessant.”


“Maar er waren ook sessies die minder met het ontwikkelen zelf te maken hadden en een bedrijfskundige achtergrond hadden of zich richten op bijv. communicatie.

Plus dat je eens een kijkje in andere keukens krijgt; wat doen andere ontwikkelaars en bedrijven om zo een breder beeld te krijgen van nieuwe technieken en mogelijkheden die je nog niet gebruikt. Er stonden verschillende bedrijven op de expo, waar je je ook een mooi beeld kon vormen van waar andere bedrijven mee bezig zijn en aan werken.

Aan ons nu de taak om al deze informatie intern ook aan onze collega’s over te brengen. Maar ik wil volgend jaar wel weer!”


Lees nog even verderVan niets, iets zien worden! Daar word ik blij van.

7 oktober 2019

Hoi, aangenaam! Ik ben Michelle en werkzaam als Product Owner bij Ecare. Als Product Owner heb ik eigenlijk één heel […]

bekijken

PREM…..wat is het?

1 oktober 2019

PREM, de Patient Reported Experience Measure, wordt gebruikt om te meten hoe patiënten de geleverde zorg en service hebben ervaren. […]

bekijken

Stuur een kaartje met omapost!

25 september 2019

Een kaartje maakt mensen blij. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis […]

bekijken

Inschrijven nieuwsbrief


Hallo Ecare,

Graag ontvang ik nieuws van jullie.
Mijn naam is en mijn e-mailadres is . Ik werkzaam bij .info@ecare.nl   |   053 - 4757 000   |   Algemene voorwaarden   |   Disclaimer   |