Ecare. Puur voor zorg

Home > Blog > Zorg > ‘Waardig sterven doe je samen’

‘Waardig sterven doe je samen’

In het artikel ‘waardig sterven doe je samen’ wordt het verhaal verteld over de laatste levensfase van mevrouw Van Woerkom. Een ‘waardig afscheid’ waarin iedereen ‘op het juiste moment en op de juiste plaats is’. In de situatie van het voorbeeld lijkt alles te kloppen. Het is een situatie die gebaseerd is op vertrouwen en kennis en een situatie die gecreëerd is door de zorgprofessionals sámen met familie.

Dit artikel daagt je uit om na te denken, dankzij de vragen ‘Maar wat als…’. Hieruit blijkt dat iedere bewoner en diens situatie uniek is. Het belang om elkaar echt goed te kennen kan niet genoeg onderschreven worden. De zorgprofessionals weten wat de achtergrond van de bewoner is, hebben kennis van de wensen van de bewoner en familie en hebben daarmee grip op de situatie.

Het is prachtig om te lezen hoe belangrijk dit vertrouwen is en hoeveel dit vertrouwen oplevert. Zorgen doe je samen en in de ideale situatie wordt de kennis van de familie over de bewoner gebundeld met de expertise van de professionals. Dit zijn twee niet los te koppelen onderdelen in het leven van een bewoner.

Bij Ecare vinden we dat zorgprofessionals en familie in onze software Puur een even belangrijke rol moeten hebben als het gaat om dossiervoering. Alleen op die manier kom je tot die unieke dossiervoering die past bij iedere unieke bewoner. In Puur Van Jou, de toegang tot het ECD voor cliënten en familie, is het juist de familie die het levensverhaal opschrijft. Zij geven tevens invulling aan de wensen die belangrijk zijn voor de bewoner voor het hebben van een ‘fijne dag’. De zorgprofessionals voegen hier informatie aan toe. Als zij hierbij vragen hebben voor de familie, dan kan dat uiteraard via de digitale weg.

Echter, ook uit dit verhaal blijkt dat een persoonlijk gesprek en non-verbale communicatie niet te vervangen zijn. Software kan hier niet de oplossing voor bieden en dat zouden we ook niet moeten willen!

Geplaatst op: 20 jun 2017 in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2017 Copyright, All rights reserved

Made by Grphx & Webrr