Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Verrassend verfrissend nieuws over zorg & ict

Zorgstand.fm

Volg Zorgstand.fm voor podcasts over technologische ontwikkelingen in de zorg, zorgtrends en slim organiseren in de zorg.

Journalist Tom Modderkolk praat met bestuurders en ICT'ers in de zorg, wetenschappers, software engineers en trendwatchers. De ene keer gaat het op een luchtige wijze over geluk, de andere keer gaan we diep de technologie in. Pak nog even een goeie bak koffie en luister mee.

Met Irma Harmelink

Podcast: Een nieuw zorgdossier voor Elver (1/3)

Elver is de eerste gehandicaptenorganisatie die kiest voor zorgdossier PUUR. Samen met Elver ontwikkelt Ecare PUUR. voor de Gehandicaptenzorg. In een driedelige podcastserie gaat bestuurder Irma Harmelink van Elver over de aanleiding om te kijken naar een nieuw ECD, de keuze, de implementatie en de ervaringen. Elke aflevering duurt zoโ€™n 20 minuten.

Met Gubing Wang

Podcast: Beรฏnvloeden van complex gedrag bij dementie met behulp van technologie

Gubing Wang van de TU Delft is gepromoveerd op het onderwerp: Beรฏnvloeden van complex gedrag bij dementie met behulp van technologie, tijdens haar studie biomedical engineering. Ze vertelt over het onderzoek en de resultaten. Deze podcast is in het Engels.

Liever Nederlands? Lees dan de vertaling van het onderzoek van Gubing Wang in deze longread.

Met Dennis Bakhuis

Podcast: De invloed van data science in de zorg

Ieder bedrijf is bezig met data science, stelt datawetenschapper Dennis Bakhuis van Ecare. Ook voor de zorg biedt data science veel voordeel. Hij geeft praktische voorbeelden en legt uit hoe zorgorganisaties er mee aan de slag kunnen. Echte hulp van de computer komt sneller dan je denkt.

Met Sjors de Kwaasteniet

Podcast: De rol van de faciliterende organisatie in de zorg

De faciliterende organisatie ondersteunt zorgverleners zodat zij zich kunnen focussen op hun taken. Maar hoe dan? Sjors de Kwaasteniet van Ecare legt uit wat een faciliterende organisatie precies inhoudt en geeft tips en trucs voor verbetering.

Met Daan Kuiphuis

Podcast: De Rol Van De ICT In De Zorg

Zorgorganisaties krijgen steeds meer te maken met ICT. Maar de rol van ICT verandert. Wat zijn uitdagingen voor ICT-managers en hoe kunnen ze hun organisatie ondersteunen in de digitalisering? Daan Kuiphuis van Ecare schetst de ontwikkelingen.

Over Zorgstandpunt

Zorgstandpunt biedt mensen werkzaam in en rondom de zorg informatie en inspiratie voor betere zorg dankzij ict. Ontdek de laatste trends in ict, slim beleid voeren en praktische tips over het enthousiasmeren van managers en medewerkers. Zorgstandpunt is een initiatief van Ecare.

Als eerste op de hoogte van het laatste Zorgstandpunt?

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt Zorgstandpunt in je mail.


Wil je zelf meepraten?

Denk je na het beluisteren van de podcasts, ik wil ook weleens aanschuiven bij Tom? We nodigen je van harte uit Tom te mailen: tom.modderkolk@ecare.nl.