Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Verrassend verfrissend nieuws over zorg & ict

Zorgstand.fm

Volg Zorgstand.fm voor podcasts over technologische ontwikkelingen in de zorg, zorgtrends en slim organiseren in de zorg.

Journalist Tom Modderkolk praat met bestuurders en ICT'ers in de zorg, wetenschappers, software engineers en trendwatchers. De ene keer gaat het op een luchtige wijze over geluk, de andere keer gaan we diep de technologie in. Pak nog even een goeie bak koffie en luister mee.

Podcast: klinisch redeneren

Klinisch redeneren is kort gezegd continu signalen oppikken bij cli毛nten en verbanden leggen om zo (preventief) een mogelijke aandoening te constateren. Dit doe je op basis van je kennis en vaardigheden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geven Margo Berends en Nicole Keijzer handige tips die klinisch redeneren makkelijk maken. Luister de podcast.

Met Margo Berends

Podcast: Administratiedruk terugdringen

Zorgmedewerkers in de langdurige zorg geven aan veel tijd kwijt te zijn aan administratieve handelingen. Dit staat in het rapport regeldruk in de langdurige zorg - boosdoeners uitgelegd van Vilans. De Avg en Wzd zijn volgens Margo Berends van Ecare, belangrijke oorzaken van de toegenomen registratie. Maar de administratiedruk kan je makkelijk terugdringen. Luister de podcast voor tips.

Met Irma Harmelink

Podcast: Liefde centraal bij invoering zorgdossier voor Elver (2/3)

De implementatie van zorgdossier PUUR. bij gehandicaptenorganisatie Elver is in volle gang. Om de nieuwe manier van werken zo soepel mogelijk in te voeren, is gekozen voor een metafoor: de liefde. Dat de vonk overspringt blijkt uit dat verborgen kwaliteiten van medewerkers boven komen drijven, vertelt Irma Harmelink bestuursvoorzitter van Elver in de deel twee van de driedelige podcastserie.

Met Irma Harmelink

Podcast: Een nieuw zorgdossier voor Elver (1/3)

Elver is de eerste gehandicaptenorganisatie die kiest voor zorgdossier PUUR. Samen met Elver ontwikkelt Ecare PUUR. voor de Gehandicaptenzorg. In een driedelige podcastserie gaat bestuurder Irma Harmelink van Elver over de aanleiding om te kijken naar een nieuw ECD, de keuze, de implementatie en de ervaringen. Elke aflevering duurt zo鈥檔 20 minuten.

Met Gubing Wang

Podcast: Be茂nvloeden van complex gedrag bij dementie met behulp van technologie

Gubing Wang van de TU Delft is gepromoveerd op het onderwerp: Be茂nvloeden van complex gedrag bij dementie met behulp van technologie, tijdens haar studie biomedical engineering. Ze vertelt over het onderzoek en de resultaten. Deze podcast is in het Engels.

Liever Nederlands? Lees dan de vertaling van het onderzoek van Gubing Wang in deze longread.

Met Dennis Bakhuis

Podcast: De invloed van data science in de zorg

Ieder bedrijf is bezig met data science, stelt datawetenschapper Dennis Bakhuis van Ecare. Ook voor de zorg biedt data science veel voordeel. Hij geeft praktische voorbeelden en legt uit hoe zorgorganisaties er mee aan de slag kunnen. Echte hulp van de computer komt sneller dan je denkt.

Met Sjors de Kwaasteniet

Podcast: De rol van de faciliterende organisatie in de zorg

De faciliterende organisatie ondersteunt zorgverleners zodat zij zich kunnen focussen op hun taken. Maar hoe dan? Sjors de Kwaasteniet van Ecare legt uit wat een faciliterende organisatie precies inhoudt en geeft tips en trucs voor verbetering.

Met Daan Kuiphuis

Podcast: De Rol Van De ICT In De Zorg

Zorgorganisaties krijgen steeds meer te maken met ICT. Maar de rol van ICT verandert. Wat zijn uitdagingen voor ICT-managers en hoe kunnen ze hun organisatie ondersteunen in de digitalisering? Daan Kuiphuis van Ecare schetst de ontwikkelingen.

Over Zorgstandpunt

Zorgstandpunt biedt mensen werkzaam in en rondom de zorg informatie en inspiratie voor betere zorg dankzij ict. Ontdek de laatste trends in ict, slim beleid voeren en praktische tips over het enthousiasmeren van managers en medewerkers. Zorgstandpunt is een initiatief van Ecare.

Als eerste op de hoogte van het laatste Zorgstandpunt?

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt Zorgstandpunt in je mail.


Wil je zelf meepraten?

Denk je na het beluisteren van de podcasts, ik wil ook weleens aanschuiven bij Tom? We nodigen je van harte uit Tom te mailen: tom.modderkolk@ecare.nl.