Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
11 augustus 2021

Lunchroom Lekker Anderz breidt uit met begeleid wonen én PUUR.

Nieuws

Lekker Anderz is een lunchroom in Stadskanaal waar achttien jongeren met een verstandelijke beperking werken. Eigenaresse Marjan ten Seldam opent op 14 december ook een woonlocatie met appartementen voor negen bewoners die daar 24-uurs zorg krijgen. Marjan vindt dit hét moment om de ‘achterkant’ van de zorg te professionaliseren: met PUUR.

Lekker Anderz kiest PUUR

Behoefte aan dagbesteding

Marjan ten Seldam verleent zorg met haar hart. Sinds 2009 is ze vanuit haar woonboerderij een logeerlocatie voor kinderen met een verstandelijke beperking begonnen. Daarvoor werkte ze bij een grote gehandicaptenzorgorganisatie. Naarmate de ‘logeerjongeren’ ouder werden, ontstond ook de behoefte aan dagbesteding. In 2018 richtte Marjan daarom Lekker Anderz op, een lunchroom waar haar logeerjongeren maar ook andere jongeren met een beperking in dienst kwamen. Door de slimme hulpmiddelen, waaronder een zeer begrijpelijke kassa, speciale serveerwagens en een bestellijst kunnen de achttien medewerkers grotendeels zelfstandig hun taken uitvoeren. Lekker Anderz breidt momenteel steeds verder uit met een chocolaterie wat extra dagbestedingsactiviteiten oplevert.

Begeleid wonen

De jongeren die in 2009 bij de logeerlocatie van Marjan kwamen logeren en wonen, zijn inmiddels jongvolwassen en hebben behoefte aan een eigen woonruimte. In een pand in Stadskanaal dat al een tijd leeg stond, vond Marjan de ideale plek voor zelfstandige woonruimtes met 24-uurs begeleiding. Op 14 december opent geWOON Anderz haar deuren. De negen appartementen zijn inmiddels verhuurd. De bewoners kunnen er zo lang als ze willen verblijven.

Rapportage-eisen zorgkantoor

Met haar instelling zorgen vanuit het hart, is Marjan ver gekomen. Er was en is altijd goed overleg met de ouders en cliënten over het zorgplan. Maar nu is het tijd om te professionaliseren door over te gaan op een ECD. Dit om te voldoen aan alle wet- en regelgeving en de rapportage-eisen van het zorgkantoor. “Maar ook de overdracht tussen begeleiders gaat beter via een ECD dan op papier”, zegt Marjan.

Verbeteracties

Ze heeft ECD’s van vijf aanbieders uitgebreid bekeken, want als je over gaat op een ECD, moet dit zorgvuldig gebeuren, stelt Marjan. Uiteindelijk viel de keus op PUUR. “Dit ECD zit het meest logisch in elkaar. Het is zeer gebruiksvriendelijk. Met PUUR. kunnen we eenvoudig goede zorgplannen opstellen, aan de verantwoordingsverplichting richting de zorgverzekeraar voldoen en de dagbesteding registreren. Wat ik erg fijn vind, is het overzicht van hoeveel incidenten en calamiteiten er zijn gemeld en de verbeteracties daarop.”

Lunchroom Lekker Anderz

Kunstmatige intelligentie

Ook het digitaal informatie delen met cliënten en verwanten via PUUR. van jou spreekt Marjan erg aan. “Maar het mooiste vind ik dat we gewoon kunnen rapporteren wat we hebben gedaan en dat kunstmatige intelligentie de rapportages onder de juiste doelen plaatst. Zo rapporteren we zoals het hoort zonder dat het gedoe geeft. PUUR. is heel volledig en qua prijs-kwaliteit een prachtig systeem.”