Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Behandeldossier Ysis & Elektronisch cliënt dossier PUUR.

Gerimedica en Ecare

PUUR., het slimme ECD van Ecare, ondersteunt het proces van zorgverlening van A tot Z. Ons ECD is gebouwd op één ‘bodemplaat’, dit betekent dat een cliënt één dossier heeft in PUUR. Op deze bodemplaat hebben wij per discipline een eigen professionele omgeving vormgegeven. Deze professionele omgeving past zich aan zijn gebruiker aan: zowel in hoe PUUR. eruit ziet als het werkproces dat PUUR. volgt.


Het werkproces van een behandelaar ziet er heel anders uit dan van een professional in de woonzorg of in de wijkverpleging. Om ook de behandelaar zo optimaal mogelijk te kunnen faciliteren, kiezen wij voor een intensieve samenwerking met Gerimedica en een naadloze integratie met hun behandeldossier Ysis in ons ECD PUUR.

Ecare en Gerimedica samenwerking

Multidisciplinair samenwerken

Als behandelaar werk je volop samen met de andere formele en informele professionals in het netwerk van de cliënt. Het behandeldossier Ysis is volledig afgestemd op de behoeften van behandelaren in de ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Ysis zit daarom geïntegreerd in ons dossier PUUR.


Onze collega Sjors de Kwaasteniet licht het toe in onderstaande video.

Interoperabel, eenvoudig én veilig

Zowel Ysis als PUUR. zijn gebaseerd op de HL7-standaard; de wereldwijde standaard voor veilige, elektronische informatie-uitwisseling in de zorg. Dit maakt dat je als behandelaar via Ysis eenvoudig, gestructureerd en veilig gegevens kunt uitwisselen met de zorgprofessional die met PUUR. werkt en vice versa.

De nadelen van maatwerkoplossingen

Waarom is standaardisatie belangrijk?

Sommige dossiers bieden de mogelijkheid om eigen workflows op te zetten, om formulieren in te richten en andere vormen van maatwerk. Dat lijkt op het eerste gezicht fijn, je kunt daarmee op je eigen manier data vastleggen. Maar de keerzijde is dat data niet standaard uit te wisselen is met andere systemen. Iedere klant legt immers op zijn eigen manier data vast.

Dat maakt dat data niet standaard te vertalen is naar zogenoemde ZIBs - zorginformatie bouwstenen - die juist héél belangrijk zijn bij de uitwisseling van data.

In ons dossier PUUR. en het behandeldossier Ysis wordt data juist wél op een gestandaardiseerde manier vastgelegd; bij iedere klant, op dezelfde manier, op dezelfde plek. Dat maakt dat we eenvoudig, gestructureerd en veilig gegevens met elkaar kunnen delen. En dat biedt heel veel voordelen.

Waarom standaardisatie belangrijk is

Rapportages worden over en weer uitgewisseld. Behandeladviezen zijn direct inzichtelijk en meetwaarden direct beschikbaar. Daarnaast zijn medische gegevens zoals reanimatiebeleid, allergieën, maar ook beleids- en juridische gegevens altijd up-to-date.


Daardoor beschik je altijd over actuele informatie over je cliënt, of je nou in Ysis werkt, of in PUUR. En dat op een soepele, snelle en veilige manier.

De voordelen

  • Verbeterde zorgverlening; gegevens worden eenvoudig over en weer uitgewisseld, wat leidt tot een soepelere samenwerking en betere zorgverlening aan de cliënten.

  • Efficiëntere zorgverlening: de integratie helpt zorgverleners tijd en geld te besparen door het automatiseren van administratieve taken.

  • Verbeterde kwaliteit van zorg: de integratie helpt zorgverleners de kwaliteit van zorg te verbeteren door het verbeteren van de gegevenskwaliteit.

  • Verhoogde cliënttevredenheid: cliënten zijn tevredener met de zorg als zorgverleners gemakkelijker gegevens kunnen uitwisselen.


Beide professionele omgevingen - PUUR. & Ysis - sluiten naadloos op elkaar aan, zonder dat de verschillende disciplines daar hinder van ervaren. Geen gedoe met koppelingen. Gewoon ‘plug & play’, zonder beheer voor jullie. Daarmee garanderen we de beste oplossing per vakgebied en helpen we alle disciplines focus te houden op het primaire proces; goede zorg leveren.

Blije klanten

Deze organisaties werken al met Ysis en PUUR.

Nog niet uitgelezen?

Misschien vind je dit ook interessant