Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
30 augustus 2023

ECD PUUR. past zich aan voor 'Volledig Pakket Thuis' (VPT) in de wijk

Nieuws

Veel mensen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. De stap om te verhuizen naar het verpleeghuis wordt zo lang mogelijk uitgesteld. Om dit te ondersteunen zonder de zorg te veel te belasten is het belangrijk dat mensen thuis zoveel mogelijk zelf kunnen blijven doen en anders ondersteund worden door hun naasten.

VPT in de wijk een nieuwe benadering

VPT in de wijk; een nieuwe zorgbenadering

Een variant van zorg die we steeds vaker tegenkomen bij onze klanten is ‘volledig pakket thuis’ (VPT) in de wijkzorg. Dit zorgarrangement is beschikbaar voor mensen die behoefte hebben aan langdurige zorg, maar ervoor kiezen om thuis te blijven wonen in plaats van in een zorginstelling. VPT is dus een goede optie voor mensen die graag zelfstandig willen blijven wonen, maar wel baat hebben bij intensieve zorg.

Optimaliseren doen we samen met klanten

Flexibiliteit gevraagd van het ECD

Deze ontwikkeling vraagt flexibiliteit van ons elektronisch cliëntdossier PUUR. De focus van VPT zorg ligt bijvoorbeeld minder op interventies, maar meer op het welzijn van de cliënt; het hebben van een fijne dag. Daar moet dus ook voldoende ruimte voor zijn binnen het dossier dat je gebruikt. Ook wordt communicatie nog belangrijker als vrijwilligers en verwanten een grotere rol gaan spelen in de zorg voor de cliënt. De rol van het cliëntportaal wordt nog belangrijker. Om er achter te komen hoe we de VPT teams in de wijk het beste kunnen ondersteunen met ons ECD PUUR. zijn we met een zevental van onze klanten om tafel gaan zitten.

Optimaliseren doen we samen met klanten

Dankzij hun waardevolle feedback en inzichten gaan we de komende tijd aan de slag met onder andere een nieuw voorbeeld zorgplan, dat het eenvoudiger moet maken om een zorgplan op te stellen gericht op VPT in de wijk. Ook passen we in PUUR. het persoonsbeeld aan. De toevoegingen die we gaan doen zijn erop gericht een nog beter beeld van de cliënt te krijgen en zo meer op het welzijn te kunnen inzetten. Zo zorgen we er samen met onze klanten voor dat ons ECD PUUR. ze in alle situaties optimaal ondersteunt.


Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, brengen we je weer op de hoogte. Heb je hier goede ideeën over en wil je die graag met ons delen? Stuur ons een bericht, we komen graag met jou in contact.