Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Doe waar je goed in bent

Over ons

Wij geloven in een andere manier van organiseren van de zorg. Geen top-down aanpak, maar een insteek die de verantwoordelijkheid weer legt, daar waar het hoort te liggen: bij de professional.

Ons motto is: doe waar je goed in bent. Want wij geloven dat dát is wat leidt tot kwaliteitsverbetering en een efficiëntere zorgverlening.

ecare software voor de zorg
Software die jij begrijpt en die jou begrijpt

Wat we doen en maken

Wij zijn ervan overtuigd dat de zorg beter wordt, als de zorgverlener de ruimte en het vertrouwen krijgt om haar vak volgens haar professionele kennis en kunde uit te voeren.

De zorgorganisatie pakt hierin zijn faciliterende rol en ondersteunt de zorgprofessional daar waar nodig. Zowel de zorgverlener als haar collega's op kantoor verdienen softwareoplossingen die naadloos aansluiten op de dagelijkse werkzaamheden. Gewoon goedwerkende en vriendelijke software; die jij begrijpt en die jou begrijpt. Dat is precies wat wij maken.

Wij helpen zorgorganisaties in de wijkzorg, woonzorg en gehandicaptenzorg door slimme en ondersteunende oplossingen te creëren en te implementeren. We lopen voorop op het gebied van technologische research en innovatie. We zien daar de toegevoegde waarde van in en we worden er ook gewoon heel enthousiast van; van nieuwe dingen uitproberen.

We ontwikkelen samen met onze klanten

Slimme software bouwen? Dat zit in ons DNA!

Als we op een verjaardag proberen uit te leggen wat we doen, dan krijgen we al snel vragen over pc’s thuis die niet goed werken of de printer die het weer niet doet. Ook komt het beeld van de prototype nerd regelmatig om de hoek kijken. Toch gaat het bij ons anders! We geven jullie graag een kijkje in onze keuken.


Uiteraard ontwikkelen ook wij het grootste gedeelte van onze mooie software op het kantoor. Onze mannen en vrouwen rijgen codes aan elkaar tot er een goed geheel ontstaat. Maar dit is niet waar we beginnen als we iets nieuws willen maken. Nee, het begint allemaal bij een goed idee. Van één van onze collega's, maar vaker nog van onze partners. Want zo noemen wij onze klanten; partners die meedenken in de ontwikkeling van onze producten en diensten. We vertellen je graag hoe ons werkproces er stap voor stap uitziet.

Stap 1

De productstrategie

Bij Ecare hebben we een product strateeg die zich bezighoudt met de doorontwikkeling van onze producten. Zij werkt nauw samen met eigenlijk alle collega's van Ecare en zorgorganisaties. Die strategie betreft met name: Wat gaan we maken?

De productstrategie wordt bepaald naar aanleiding van gesprekken met zogenoemde stakeholders. Denk bij stakeholders aan diverse professionals die werkzaam zijn bij zorgorganisaties, ketenpartijen en natuurlijk onze eigen collega's.


Het resultaat uit die gesprekken vormt een beeld van hoe het einddoel eruit moet komen te zien en hoe we daar samen naartoe gaan.

Ieder kwartaal komen de ontwikkelteams bij elkaar voor het Business Value Poker. Dat is een term die we bij Ecare bedacht hebben. Business Value gaat over de waarde die een bepaalde ontwikkeling toevoegt aan ons bedrijf en aan de tevredenheid van onze klanten. Daarnaast kunnen we met deze ontwikkelingen nieuwe doelgroepen raken, of bijvoorbeeld technisch blijven vernieuwen. Tijdens het pokeren bepalen we samen welke onderdelen van het einddoel voor de komende drie maanden het belangrijkste zijn.

Telefoon
ECD software PUUR
Stap 2

De ontwikkeling

De ontwikkelteams gaan de details vervolgens uitwerken in een aantal zogenoemde user stories. De wensen van de klant worden hiervoor verzameld en vastgelegd op een zodanig begrijpelijke manier dat de ontwikkelaars er vervolgens mee aan de slag kunnen. De product owner binnen het team bepaalt hierbij 'Wat' er moet worden gedaan. Het ontwikkelteam bepaalt 'Hoe' dit wordt gerealiseerd.


De product owner werkt samen met een vast ontwikkelteam, dat verder bestaat uit softwareontwikkelaars, een scrum master, een kwaliteit specialist en een product specialist.

Stap 3

Ontwikkelen en testen

Het ontwikkelteam gaat vervolgens aan de slag om een minimal viable product op te leveren. Dit is een product met precies genoeg functionaliteit om mee te kunnen werken. Dit gebeurt in sprints (periodes) van twee weken. Daarna wordt de opgeleverde software samen met klanten getest. Waarna het ontwikkelteam in een nieuwe sprint de feedback verwerkt, en het product verder ontwikkelt totdat uiteindelijk het einddoel gerealiseerd is. Dankzij deze manier van werken komen we, samen met onze eindgebruikers, tot een goede en vooral gebruiksvriendelijke oplossing.

Ecare software
ICT Strategie
Stap 4

Documentatie

Hoewel onze oplossingen al eenvoudig in gebruik zijn, is documentatie vaak toch wel handig.

We leveren technische documentatie op. Hierin staat de verantwoording voor wat er is gebouwd en waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Daarnaast bieden we online functionele beschrijvingen van onze oplossingen. En waar nodig verwerken we de informatie op plekken waar onze eindgebruikers ze nodig hebben; bijvoorbeeld door middel van tips en instructiefilmpjes.

Stap 5

Implementatie en opleiding

Bij Ecare staan adviseurs en trainers klaar die onze klanten begeleiden bij het implementeren van onze oplossingen en het trainen van medewerkers. De implementatie doen we altijd samen met de zorgorganisaties.

Wij zoeken de gulden middenweg tussen specifieke inrichtingsmogelijkheden en standaardisatie. Onze oplossingen zijn zo ontwikkeld dat iedere gebruiker binnen iedere organisatie er blij van wordt en dat specifieke inrichtingsmogelijkheden minimaal zijn.


Een belangrijk onderdeel van de implementatie is de opleiding van eindgebruikers. De rode draad in onze opleidingen is het 'professioneel denken en doen' van de zorgverleners.

Na het voltooien van de implementatie blijven onze adviseurs en product specialisten in nauw contact met onze klanten. Verloopt alles naar wens, kan er nog iets verbeterd worden of zijn er alweer ideeën voor nieuwe ontwikkelingen? Samen komen we tot de beste resultaten.

Teamfoto4
PUUR ecd voor de zorg

Naadje van de kous weten?

Wil je graag nog meer weten over onze werkwijze? Of over hoe een samenwerking met jouw zorgorganisatie eruit kan komen te zien? We nodigen je van harte uit bij ons in Enschede! Denk je nu: och jee, helemaal naar Enschede?!? Geen probleem, we komen net zo graag jouw kant op.

We vertellen je graag meer over onze werkwijze

Meer weten over wie we zijn en wat we doen?
Laat je gegevens achter en een van onze adviseurs neemt contact met je op.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Ecare koffiedate 2