Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
16 november 2020

Elver rapporteert dagbesteding makkelijk en relevant

Nieuws

Elver is overgegaan op de nieuwe software PUUR. voor dagbesteding. Hiermee registreren begeleiders de werkafspraken en aan- of afwezigheid van bewoners. Straks kunnen ze ook makkelijk hun vakantie opgeven. “Het voordeel van de nieuwe applicatie is dat die gebruiksvriendelijk is en dat begeleiders makkelijk met elkaar mee kunnen kijken.”

Elver dagbesteding brood bakken

90% van de cliënten bij Elver gaat doordeweeks structureel naar de dagbesteding. Voor de coronatijd ging een deel naar een externe locatie zoals een kantoor, horeca, zorgboerderij, sociale werkplaats. De meeste bewoners gaan naar dagbesteding binnen Elver. Daarbinnen zit een grote variëteit; van arbeidsmatig werk, zoals inpakwerk tot het ervaren van zintuiglijke activiteiten als snoezelen. Binnen dagbesteding zijn ook ontwikkelingsmogelijkheden. Diploma’s halen is ook mogelijk voor cliënten. Alle activiteiten dragen bij aan een zinvolle besteding van de dag.

Vaardigheden stimuleren

Sommigen cliënten met een lichte verstandelijke beperking willen ergens aan werken zoals een diploma vuilnis ophalen. Voor anderen is dagbesteding meer een invulling van een fijne dag. Dagbesteding stimuleert dat mensen hun vaardigheden behouden of dat ze minder snel achteruit gaan.


De activiteiten van de dagbesteding en de aanwezigheidsregistratie gaat sinds kort via PUUR voor dagbesteding. De focus van deze nieuwe uitbreiding van PUUR. ligt op gebruiksvriendelijkheid. De beschikbaarheid van de dagbestedingslocaties leg je makkelijk vast, waarna de planning op de juiste tijdvakken eenvoudig is te maken.

Dagbesteding bij Elver is nuttig en leuk
Elver dagbesteding schilderen

Moeilijk meetbaar gedrag

“Voorheen rapporteerden begeleiders op doelen, die moesten dan SMART worden gemaakt. Maar daar liepen ze dikwijls op vast", vertelt Annerike Sielias, activiteitenbegeleidster bij Elver. “Onze doelgroep heeft moeilijk meetbaar gedrag. Het is niet zoals het bedrijfsleven waar je op doelen als omzet en winst kunt meten. Daarom zijn we met PUUR. gaan werken zodat we kunnen rapporteren op ‘waaraan ga je werken’ en ‘hoe geef je dat vorm’. Door de vormgeving van PUUR kom je bijna vanzelf in een cyclus van methodisch werken terecht.”


Annerike noemt ook als voordeel dat het aan- en afwezig melden van de bewoners eenvoudig gaat. De administratieve verwerking gaat automatisch op de achtergrond. Voorheen waren extra lijsten vereist voor de afmeldingen wat extra werk met zich meebracht. “Ook is het eenvoudiger om dingen op te zoeken dan in het oude systeem.”

Aan het rapporteren zelf is Annerike dagelijks minder dan een half uur bezig. Dit was voorheen drie kwartier per dag.

Covid-19 brengt uitdagingen

Vanwege Covid-19 vinden alle dagbestedingsactiviteiten vanuit de woonsetting plaats. Dat is wennen voor de bewoners. “Zo was er een man die wist dat hij in het weekend in de luie stoel mocht liggen”, vertelt Annerike. “Toen er geen dagbesteding meer was door corona dacht hij de hele week in de stoel te mogen liggen. We hebben flink op hem in moeten praten totdat hij het begreep, maar het is wel gelukt.”

Niet alleen voor de bewoners, maar ook administratief brengt Covid-19 uitdagingen met zich mee. Bewoners waren gekoppeld aan een bepaalde dagbestedingslocatie. Dat moet nu allemaal worden herzien omdat de dagbesteding vanuit de woonlocatie plaatsvindt. “Een deel kan ik binnenkort zelf en heb daarvoor niet meer de afdeling cliëntenregistratie nodig. Hoe minder tijd ik kwijt ben aan administratieve taken hoe meer tijd ik met de cliënten kan werken en dat is fijn.”

Meld je aan voor een vrijblijvende digitale koffiedate.

Verder praten met Elver of met ons?

Vul onderstaand formulier in en we organiseren een digitaal koffiemoment voor jullie. Met natuurlijk iets lekkers erbij!

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Ecare koffiedate 2