Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
7 november 2020

Nieuw epilepsie instrument in PUUR. bevordert samenwerking arts en begeleider

Nieuws

PUUR. voor de gehandicaptenzorg is uitgebreid met een epilepsie instrument. Hiermee herken je aanvallen, weet je hoe je moet handelen en registreer je eenvoudig de aanval. Zie het als een beetje extra hulp van je digitale collega PUUR. bij het verlenen van de juiste zorg.

PUUR ECD

Juiste informatie bij de hand

30% van de mensen met een verstandelijke beperking heeft een vorm van epilepsie. Bij een aanval wil je meteen de juiste informatie ter hand hebben over hoe je het beste kunt handelen als een cliënt een aanval krijgt. En door de link met Ysis heb je ook altijd de recentste protocollen over hoe te handelen en adviezen van de behandelend arts bij de hand. Hebben jullie de integratie met Ysis niet? Ook geen probleem, dan kun je protocollen en adviezen van de arts handmatig toevoegen.


In het epilepsie-instrument in PUUR. leg je makkelijk het tijdstip, het type en de duur van de aanval vast én welke medicatie je hebt toegediend. Het volgen van het protocol en afwijkingen vastleggen is voldoende voor een goede registratie van de aanval. Behandelaars en begeleiders uit de GHZ hebben meegewerkt aan het instrument, waardoor het precies aansluit bij wat jij nodig hebt.

Coupeermedicatie

Aan het begin van de registratie verschijnt het protocol dat hoort bij het type aanval van de cliënt. Je ziet meteen het overzicht van de laatste vijftien metingen zodat je het verloop van de aanvallen in één oogopslag kunt bekijken. Ook zie je of en welke coupeermedicatie is gebruikt. Allemaal belangrijke informatie voor als er binnen 24 uur nogmaals een aanval plaatsvindt.

Het epilepsie instrument is samen met behandelaars en begeleiders werkzaam bij Elver ontwikkeld. “Groot voordeel is dat het instrument de digitale samenwerking tussen begeleider en behandelaar ondersteunt door de koppeling met Ysis”, vertelt product owner Frauke Luft van Ecare. “Meetdata en rapportages zijn in het ECD beschikbaar waardoor het niet nodig is om bestanden uit te wisselen voor een overleg.”


Het epilepsie instrument in PUUR. werkt optimaal in combinatie met Ysis. Maar ook zonder deze software, registreer je eenvoudig epileptische aanvallen. Je hebt alleen niet de laatste protocollen en adviezen van de arts ter beschikking via de software.

Epilepsie instrument

Verhalen uit de praktijk

Lees nog even verder

Elver
Cliënt verhaal Esdégé Reigersdaal 1
slider-pijltje-linksCreated with Sketch.
slider-pijltje-rechtsCreated with Sketch.

Elver: PUUR. helpt ons weer naar de essentie van ons werk

Voor ons begon het toen we van gehandicaptenzorgorganisatie Elver een telefoontje ontvingen waarin ze ons vertelden dat ze voor PUUR. hadden gekozen als nieuwe zorgdossier voor Elver. We waren enorm verrast, want we hadden op dat moment helemaal geen zorgdossier voor de gehandicaptenzorg en het stond ook niet op onze ontwikkelagenda.

Maar, Elver liet niet los en ze wisten met hun enthousiasme en hun visie ons te overtuigen om PUUR. voor de gehandicaptenzorg te gaan ontwikkelen.

Lees het hele verhaal

Mijn leven, mijn dossier

Transparante zorg klinkt voor velen als een containerbegrip, maar voor Danny en Anita, bewoners van Esdégé-Reigersdaal, staat dit één op één gelijk aan gelijkwaardigheid tussen cliënt en begeleider.

""Op het appartement mijn ondersteuningsplan zelf kunnen lezen en samen in PUUR. schrijven met mijn cliëntbegeleider. Daar kijk ik naar uit."" - Danny, bewoner bij Esdége-Reigersdaal in Heerhugowaard
Lees het hele verhaal