Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
15 september 2021

Good Practice: Digitaal Wonddossier

Nieuws

Buurtzorg heeft in een 'Good Practice' in beeld gebracht wat de meerwaarde is van het gebruik van een digitaal wonddossier. Professionals geven aan dat de wond beter in beeld is, dat de wond beter behandeld kan worden, dat de wond eerder sluit met name door het gestructureerde werken en dat het digitaal dossier tijd bespaart.


Bron: Good Practice I Digitaal Wonddossier door VGZ & Buurtzorg

Wondzorg bij Buurtzorg

Wat is een digitaal wonddossier?

Een digitaal wondregistratiesysteem zorgt ervoor dat een (vermoeden van een) complexe wond en de behandeling hiervan gestructureerd geregistreerd wordt en het verloop hiervan wordt gevolgd. Op basis van een beslisboom die is opgesteld door wondspecialisten bij Buurtzorg, krijgt de wijkverpleegkundige suggesties voor het proces of bepaald verbandmateriaal. Doordat het systeem regelmatig moet worden ingevuld (incl. foto’s en metingen), heeft de wondbehandeling de volle aandacht en is alle informatie voor alle verpleegkundigen helder en op één plaats inzichtelijk. Dit zorgt voor eenduidige wondbehandeling. Ook is extra expertise waar nodig makkelijk in te schakelen en te informeren via het wonddossier.

PUUR wonddossier

Meerwaarde van een digitaal wonddossier

Uit onderzoek onder professionals die werken met een digitaal wonddossier komt het volgende naar voren:

Wondzorg meerwaarde 4

Lees de volledige Good Practice

Nieuwsgierig naar de Good Practice? Laat je gegevens achter en je ontvangt de Good Practice in je mailbox. Veel leesplezier!

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Good Practice Digitaal Wonddossier