Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
20 april 2021

nCare sluit aan op PUUR.

Nieuws

nCare sluit zijn toedienregistratiesoftware aan op het open ECD PUUR. voor de wijkzorg. Dien je medicatie toe, dan open je nCare eenvoudig vanuit het zorgdossier van de cliënt in PUUR. Zo hoef je maar één keer in te loggen.

Ncare aangesloten op PUUR

Altijd inzicht in actuele medicatie

Door gebruik van een toedienregistratiesysteem zijn papieren medicatietoedienlijsten en -aftekenlijsten overbodig. Er is altijd inzicht in de actuele medicatie en nCare geeft een signaal als een toediening wordt vergeten. Er zijn negenhonderd apothekers aangesloten op nCare. Zij stoppen alle informatie rondom de medicatietoediening in de software. Dat gaat automatisch via een slimme verbinding met het apotheeksysteem. Vervolgens is de informatie digitaal beschikbaar voor de zorgverlener die de medicatie toedient.

Als nCare is verbonden met PUUR., dan staat er in het dossier van een cliënt een knop om naar nCare te gaan. Daar doet de zorgverlener alles rondom de medicatietoediening van de betreffende cliënt. De medewerkers worden straks automatisch aangemaakt in nCare dus daardoor is er geen beheerslast in de applicatie.

Verbonden via open standaarden

Het leggen van de verbinding gaat op basis van Zorginformatiebouwstenen (Zibs), de landelijke standaard voor gegevensuitwisseling in de zorg. Momenteel werkt nCare aan de verbinding. Allereerst is eenmalig inloggen vanuit PUUR. mogelijk. Vervolgens komt het automatisch aanmaken van cliënten vanuit PUUR. beschikbaar. Het is de bedoeling dat straks ook synchronisatie van cliëntgegevens mogelijk is op basis van de Zibs en de open communicatiestandaard HL7 Fhir.

“Als PUUR. en nCare zijn verbonden heb je geen dubbele invoer, wat de kans op fouten aanzienlijk vermindert”, zegt Wesley Everlo, productspecialist van Ecare. “Het toedienen van medicatie en de registratie ervan gaat zo veilig, tijdig en volledig.”

Hilverzorg is de eerste zorgorganisatie die nCare aansluit op PUUR. Daar is een pilot bezig met eenmalig inloggen. Medewerkers kunnen dan nCare vanuit PUUR. openen.

N Care op i Pad

Gegevensuitwisseling

Met het verbinden van de software sorteren Ecare en nCare voor op de Wet elektronische uitwisseling in de zorg. Hierin staat dat leveranciers hun zorgsystemen gereed moeten maken voor elektronische gegevensuitwisseling. Behalve dat de wet het straks voorschrijft, zien steeds meer zorgaanbieders het voordeel en de noodzaak van gegevensuitwisseling tussen systemen. Die bevordert namelijk de samenwerking binnen het netwerk van de cliënt.

“Voor iedere zorgorganisatie die werkt met nCare en PUUR. is het interessant om de systemen op elkaar aan te sluiten”, zegt Jos Koppelaar van nCare. “Behalve dat het beheer op nCare minimaal is, neemt het privacyrisico af."

PUUR. klaar voor ketenzorg

“We zijn erg blij dat nCare zijn toedienregistratiesoftware verbindt met PUUR. via Zorginformatiebouwstenen”, zegt Dennis Snippert, productowner Ketencomunicatie. “We hebben PUUR. gereedgemaakt voor ketenzorg en gebruiken daarvoor de standaarden van Nictiz. PUUR. is daarmee uitgegroeid tot een volledig open en interoperabel ECD. Veel zorgorganisaties die met PUUR werken, gebruiken ook de software van nCare. Door de oplossingen te verbinden, besparen zorgprofessionals een hoop tijd en voorkomen ze fouten door dubbele registratie.”


nCare is na Medimo en Boomerweb de derde leverancier van toedienregistratiesoftware die aansluit op PUUR. op basis van zorgstandaarden.

Ecarezorgnetwerkin PUUR

Meer informatie

Heb je interesse om nCare te verbinden met PUUR. en wil je meer informatie? Neem contact op met je adviseur bij Ecare of vul onderstaand formulier in.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Ncare aangesloten op PUUR