Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
13 mei 2024

Strijd op het Volleybalveld: Een Dag vol Sportiviteit en Gezelligheid

Blog

Op een stralende zonnige dag in mei was het tijd voor de derde editie van het 'Ecare Volleybaltoernooi voor Zorgprofessionals'. In een sporthal in Doetinchem kwamen maar liefst negen teams van verschillende zorgorganisaties en afdelingen bijeen voor een dag vol sportiviteit en gezelligheid.

Foto website 4

Vanaf half tien in de ochtend stroomden de teams binnen. Na even inspelen, en het welkomstwoord van Martijn Eitink, barstte de competitie los. De teams waren verdeeld in een Poule A en een Poule B, met in de eerste groep Sibi, Ecare1, Visma Verzuim en Zorgaccent, en in de tweede groep Elver, Ecare2, Aura Care, Marga Klompe en Sensire.

Om 10 uur ging het startsignaal af en mochten de eerste teams de spits afbijten. Ongeveer 2 uur later, net voor de lunch en nadat elk team tegen elk ander team in de poule had gespeeld, was het tijd voor de eerste uitslagen. In Poule A staken Sibi en Ecare1 er met kop en schouders bovenuit. Sibi bleef ongeslagen na drie wedstrijden, terwijl Ecare1 slechts één nederlaag incasseerde. Poule B werd gedomineerd door Elver, dat maar liefst vier overwinningen behaalde, terwijl Ecare2 een sterke tweede plaats innam.

Foto website 7

Na een gezellige lunch én regenboogijsjes buiten (van stichting voor Pleun en Bidfood) in het café boven waren de teams voldoende uitgerust, klaar voor de halve finales. De top 4 teams mochten strijden voor een plek in de finale. Op het ene veld was dit Sibi tegen Ecare2, en op het andere veld was het Elver tegen Ecare1. Na een lange 25 minuten kwamen ook de resultaten van deze wedstrijden binnen. Sibi en Elver wisten zich als dé finalisten te kwalificeren. Dit betekende toch echt dat Ecare1 tegen Ecare2 moest strijden om de derde plek...

En dat deden ze. Beide teams wilden natuurlijk niet verliezen, maar al helemaal niet in de laatste wedstrijd van hun eigen collega’s. Met een score van 42 tegen 34 bleek uiteindelijk Ecare2 het sterkere team te zijn en met de derde plek, en de eeuwige roem, weer met een gerust hart terug te keren naar kantoor.

Toen was het zo ver. Sibi tegen Elver in de finale. In de finale ging het niet om de hoogste score binnen de tijdslimiet, maar om het winnen van 2 van de 3 sets. Na een spannende eerste set voor Elver, en de tweede set voor Sibi, bleek uiteindelijk Elver het sterkste te zijn. Wij feliciteren Elver natuurlijk van harte met de overwinning!

Foto website 8

Daarnaast danken wij iedereen die heeft meegespeeld met de competitie en heeft meegeholpen met het organiseren hiervan. De scheidsrechters, de tellers én alle andere vrijwilligers bedankt. Wij vonden het een daverend succes, en hopen natuurlijk volgend jaar de winst wel mee naar Enschede te nemen. Mocht je al overtuigd zijn en wil je volgend jaar meedoen, dan horen wij het natuurlijk graag via info@ecare.nl. Ook ben je van harte welkom om je aan te melden met meerdere teams van collega’s, voor wat vriendelijke competitie binnen je zorgorganisatie.

Foto website 10