Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
30 januari 2023

Terugkijken webinar: Advance Care Planning

Webinar

Gesprekken voeren over wensen rondom het levenseinde; waarschijnlijk is het een erg belangrijk onderdeel van je werk. Maar mogelijk ook een van de lastigste.

Online kennissessie advance care planning

Je wilt je cliënt een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven geven/bieden en het tijdig herkennen en bespreekbaar maken van belangrijke onderwerpen in de laatste levensfase kan daar zeker in bijdragen. Het helpt je cliënt en zijn of haar naasten om na te denken over hoe ze de palliatieve fase zelf willen inrichten of hoe ze de rol van naaste op zich willen en kunnen nemen. Belangrijk dus dat jij als zorgverlener deze fase leert herkennen en hierover met de cliënt en naasten in gesprek kan gaan op een manier die aansluit bij de persoonlijke beleving van de cliënt. Maar het ook écht doen, dat kan nog best lastig zijn. Hoe pak je het aan?


Herkenbaar? Dan is deze online kennissessie er eentje om terug te kijken.


Mirjam de Leede, verpleegkundig specialist AGZ met expertise in oncologische nazorg en palliatieve zorg duikt samen met onze collega Nicole Keijzer met jou in dit onderwerp. Er wordt een stukje theoretisch kader besproken en Mirjam neemt je aan de hand van twee hele concrete voorbeelden van ACP mee in de praktijk. Ook het stukje dossiervoering komt aan bod, hoe kan je ECD je hierbij ondersteunen?In dit webinar:


  • Advance Care Planning: wat houdt het precies in?
  • Welke gesprekken voer je met de cliënt?
  • Wanneer, voor wie en in welke setting?
  • De rol van de professional
  • Hoe ondersteunen we in ons ECD PUUR.? Demo.
  • Welke hulpmiddelen kun je gebruiken?
  • Afsluiting

Terugkijken webinar: Advance Care Planning

Laat hier je gegevens achter en kijk het webinar: Advance Care Planning terug.

Mirjam en Nicole nemen je graag mee!
arrow-whitepaper
Online kennissessie advance care planning

Meer events op de agenda!

En nu jullie hier toch zijn... Naast dit webinar organiseren wij nog veel andere demo's, webinars, workshops en events met uiteenlopende onderwerpen. Bekijk onze evenementen pagina om te zien welke events allemaal op de agenda staan!