Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
10 februari 2022

Voorbeeld zorgplan Huntington beschikbaar in PUUR., het ECD van Ecare

Nieuws

Ecare heeft het voorbeeld zorgplan Huntington beschikbaar gesteld via het elektronisch cliënten dossier PUUR. Hiermee is het eenvoudig om digitaal een zorgplan samen te stellen voor mensen met deze erfelijke hersenaandoening. De ziekte kenmerkt zich door verschillende klachten. Er is altijd sprake van lichamelijke klachten, deze vallen vaak als eerste op. Maar ook mentale klachten spelen vaak een rol. Hoe langer je de ziekte hebt, hoe erger de klachten worden en hoe meer klachten erbij kunnen komen.

Voorbeeld zorgplan Huntington geïntegreerd in PUUR het ECD van Ecare

Het voorbeeld zorgplan is door diverse zorgprofessionals die veel kennis hebben van dit ziektebeeld samengesteld in opdracht van Stichting Omaha System. De basis is de Omaha-systematiek aangevuld met landelijke richtlijnen en opgedane ervaringen door zorgprofessionals. Zo helpt dit voorbeeld zorgplan om de beste zorg te kunnen bieden aan cliënten met dit ziektebeeld.


Structuur aan het zorgproces

Behalve de onderdelen ‘gebied’ en ‘actievlak’ staan in de specificatie puntsgewijs de relevante onderdelen van de landelijke richtlijnen. Het voorbeeld zorgplan Huntington geeft structuur aan de begeleiding en zorg van cliënten met deze ziekte. Bovendien krijgt de zorgverlener hiermee snel en eenvoudig kennis van de actuele standaarden die hij of zij kan toetsen aan het individuele zorgplan.

Eenvoudige registratie

“Het voordeel van een digitaal voorbeeld zorgplan is dat je als zorgprofessional snel het gewenste zorgplan bij elkaar kunt klikken”, vertelt Nicole Keijzer, adviseur bij Ecare. “De registratie van taken en bevindingen gaat eenvoudig. Die worden vervolgens direct opgeslagen in het zorgdossier van de cliënt. Dit scheelt een hoop administratief werk en voorkomt fouten als gevolg van dubbele invoer. Bovendien is de informatie direct beschikbaar voor betrokkenen rondom de cliënt.”


Handvatten en structuur

Nicole benadrukt dat het niet de bedoeling is dat het voorbeeld zorgplan één op één wordt overgenomen. “Het biedt handvatten en structuur op basis van best practices voor het maken van een individueel zorgplan. Want het ziekteverloop verschilt per cliënt. Het mooie is dat je als zorgprofessional zelf kiest wat wel en niet toepasbaar is voor het zorgplan van jouw cliënt. Zo ontstaat een gestructureerd en cliëntgericht zorgplan dat bovendien voldoet aan de richtlijnen.”

Het voorbeeld zorgplan Huntington is nu beschikbaar in PUUR. voor de wijkzorg.

Meer weten over het gebruik van voorbeeld zorgplannen in PUUR.? Dan is het praktische webinar 'Voorbeeld zorgplannen in PUUR.' misschien iets voor jou.


Klik hier om het webinar voorbeeldzorgplannen terug te kijken.

Nicole Keijzer