Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Snel wegwijs in PUUR. en Google Workspace

E-learning: kennis opdoen wanneer het je uitkomt

Met PUUR. leren werken kan nu ook via e-learning. Dat is een online training die je volgt via laptop, tablet of smartphone. Met uitleg van trainers die je via heldere instructievideo’s wegwijs maken in de software. Ook is er een training in de kantoorsoftware Google Workspace beschikbaar. Al het lesmateriaal is didactisch beoordeeld door een gediplomeerd opleidingsdeskundige.

Inlogscherm e learning Ecare

Heldere uitleg

Overgaan op nieuwe software kan intensief zijn. Succesvol van start gaan valt en staat met een gedegen en duidelijk trainingstraject. Met de e-learningprogramma van PUUR. en Google Workspace heb je dat. Je krijgt een heldere stapsgewijze uitleg van alle functies. Ook zijn er oefeningen. Je krijgt de software snel onder de knie.

Overzicht e learning modules

Onderdelen van de e-learning

De onderdelen van PUUR. zijn uitgelegd in video’s en tekst:

 • PUUR. van jou
 • PUUR. planning
 • PUUR. rooster
 • PUUR. wijkdossier
 • PUUR. woondossier
 • PUUR. gehandicaptendossier

En er is de online training Google Workspace.

Een geschreven samenvatting vind je onder de video. Je ziet hoe lang een module duurt en de software onthoudt waar je bent gebleven. Dus wil je even stoppen met de training, dan kan je later gewoon weer verder. Je ziet ook welke modules je hebt gevolgd en welke je nog moet doen. Deze informatie is ook beschikbaar voor teamleiders die zo de voortgang kunnen monitoren. Je ziet enkel de modules die voor jou relevant zijn. Zo houd je het overzichtelijk.

E-learning of klassikale training

De e-learning is een gedigitaliseerde klassikale training. Ben je klaar met de training, dan heb je een goede basis om met PUUR. te werken. De e-learning kan een klassikale training vervangen. Je krijgt uitleg van alle functies en oefeningen. Kom je er niet uit, dan kan je heel gericht je vraag stellen aan een collega. De e-learning is ook te gebruiken in combinatie met een klassikale training. Door de cursus eerst digitaal door te nemen gaat klassikaal trainen (fysiek of via live online) gerichter en sneller. Je hebt basiskennis en kan je focussen op specifieke situaties.

Inloggen

Je logt in met aparte inloggegevens. Inloggen via Single Sign On (SSO) is ook mogelijk.

E learning uitleg via video

Voordelen e-learning

 • Kennis opdoen wanneer je wilt
  Je vergroot je kennis op het moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo.

 • Actueel
  Je hebt de beschikking over actueel lesmateriaal. Is er iets nieuws, dan vind je de training snel in de e-learning. De e-learning wordt doorlopend uitgebreid met extra trainingen en webinars over onderwerpen die handig zijn voor zorgprofessionals.

 • Nieuwe collega’s snel up-to-date
  De e-learning is ideaal voor nieuwe collega’s die zo PUUR. snel onder de knie krijgen. Hebben ze vragen dan stellen ze die makkelijk aan een collega.

 • Voor iedereen geschikt
  De e-learning is geschikt voor iedereen. Ook als je nog niet zo bekend bent met digitale hulpmiddelen. Een gediplomeerd opleidingsdeskundige heeft dit beoordeeld. Er zijn oefeningen maar geen toetsen en je kunt de volgorde van de lesstof zelf bepalen. Al is grote zorg besteed aan de logische opbouw van de trainingen.

 • Eenvoudige kennisvergroting
  Het is niet nodig om klassikale trainingen te organiseren. Zijn er vragen over een bepaald onderdeel dan stel je die gericht aan een collega of trainer. Toch klassikaal trainen? Dan is de e-learning een goede voorbereiding.

 • Kostenbesparing
  Combineer je e-learning met klassikale training dan bespaar je de helft van de kosten van volledig klassikaal trainen. Daarnaast bespaar je op de kosten van support want veel voorkomende supportvragen zijn behandeld in de training. Door updates en uitbreidingen in de e-learning blijft je kennis altijd actueel.

Geen LMS

Goed om te weten is dat de e-learning geen learning management software (LMS) is. De e-learningmodules zijn onder te brengen in je bestaande LMS, maar dan ontvang je niet automatisch uitbreidingen of verbeteringen. Die voeg je dan handmatig toe.

E learning wijkdossier

E-learning introductievideo

Nieuwsgierig naar de e-learning? Bekijk de video voor meer uitleg.

Meer weten?

Heb je interesse in e-learning voor jouw zorgorganisatie? Vul het formulier in en onze adviseurs nemen contact met je op.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Welkomstfilm elearning tool Puur