Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
13 februari 2024

Innovatieve doorbraak: BuurtzorgT & Ecare gestart met spraakgestuurd rapporteren in de GGZ-sector!

Nieuws

Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat de eerste teams van GGZ-organisatie BuurtzorgT sinds vorige week gebruikmaken van speech-to-text technologie in het digitale dossier PUUR. van Ecare!

PUUR voor de GGZ

Om spraakgestuurd rapporteren mogelijk te maken in het dossier PUUR., maakt Ecare gebruik van de speech-to-text technologie van leverancier Attendi.


“Samen met BuurtzorgT en Attendi zijn we ontzettend benieuwd naar de eerste resultaten”, aldus Ronald Veurink van Ecare.

Tijdwinst & kwaliteitsverbetering

Bas van Riet Paap van BuurtzorgT: “Behandelaren stellen rapportages op een intuïtieve manier op, simpelweg door deze in te spreken. We zien nu al dat dit bijdraagt aan efficiëntie. Berichten kunnen snel en makkelijk worden ingesproken en hoeven naderhand, indien nodig, alleen gecorrigeerd te worden.”


“Voorheen zagen we dat verslaglegging vaak op een later tijdstip en onder tijdsdruk plaatsvond. Doordat het rapporteren nu sneller tussendoor kan plaatsvinden, hierdoor het daadwerkelijke consult sneller opvolgt en minder tijdsintensief is, verwachten we een kwaliteitsverbetering te zien. De verwachting is dat behandelaren in dezelfde tijd met spraakherkenning uitgebreidere rapportages kunnen maken dan zonder, waardoor teksten minder beknopt zijn.”


Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Neem contact op met info@ecare.nl. We delen graag meer informatie en beantwoorden vragen.

Meer nieuws!

Lees nog even verder