Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
30 september 2021

Collega Hugo is 'on fire' tijdens de Hackathon van Stichting NUTS

Nieuws

Deze week doet onze collega Hugo mee aan de hackathon van stichting NUTS. Samen met andere software ontwikkelaars van ECD-leveranciers is hij een nieuwe infrastructuur voor gegevensuitwisseling aan het beproeven. Deze infrastructuur komt vanuit de stichting en community NUTS. De case die door de ontwikkelaars opgepakt wordt is de eOverdracht.

Hackaton NUTS

Wat is eOverdracht?

Rondom een cliënt bevindt zich een zorgnetwerk van professionals die samen zorgdragen voor de cliënt. Denk aan een ziekenhuis, huisarts, de zorginstelling, fysiotherapeut en apotheek.

Wanneer een cliënt bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet, is het van belang dat actuele en relevante gegevens tussen de zorginstelling en het ziekenhuis worden uitgewisseld. Zowel zorginhoudelijke informatie als administratieve gegevens. De systemen waar de informatie in staat, moeten dus met elkaar kunnen praten. En dat op een soepele en veilige manier.

Nutsverbinden

Go NUTS!

De hackathon is geen wedstrijd maar we zijn heel blij om te zien dat wij met onze producten al goed interoperabel zijn en snel aan de slag kunnen om het ook daadwerkelijk toe te passen binnen ons ECD, PUUR.


Waar andere ECD’s nog voornamelijk met de voorbeeld applicaties bezig waren had Hugo het eerste stukje al op dag één van de hackhaton in PUUR. geïntegreerd. Met in totaal vijf dagen te gaan is de hoop dat we aan de eind van de week voldoende aanknopingspunten kunnen vinden om dit in regio’s met elkaar ook echt te gaan doen.


Goed bezig Hugo en hack nog even door!