Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
25 september 2020

Ecare's PUUR. krijgt ondersteuning voor huishoudelijke planning

Ecare breidt de software PUUR. uit met planning voor de huishoudelijke hulp. De huishoudelijke hulp heeft via een app inzicht in de planning en bijzonderheden per cliënt. Na het registreren van de uren, wordt de bekostiging automatisch administratief verwerkt.

De huishoudelijke planning in PUUR. is op verzoek van en in samenwerking met zorginstellingen ontwikkeld. Veel zorgorganisaties gebruiken naast een elektronisch cliënten dossier een los programma voor de planning van huishoudelijke hulp. Door de huishoudelijke planning in PUUR. is dat nu niet meer nodig. Zo bespaart een zorgorganisatie tijd op de administratieve verwerking.


“PUUR. is nu ook een fijne oplossing voor zorgorganisaties die zowel wijkzorg en huishoudelijke hulp aanbieden”, zegt Michelle Doeschot van Ecare. “Het is niet meer nodig om de administratie in twee programma’s bij te houden. Bovendien sparen zorgorganisaties kosten uit van een aparte planningstool”.

Contracturen versus ingeplande uren

De functie voor huishoudelijke planning is volgens Michelle erg overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De planner ziet op een scherm de beschikbaarheid van de medewerkers waarna direct alle cliënten zijn in te plannen. Er is inzicht in de contracturen versus ingeplande uren. “Hierdoor kan je makkelijker voorkomen dat de medewerker veel meer uren maakt dan de wettelijk toegestane 130%”, vertelt Michelle. “Dit behoedt zorgorganisaties voor boetes als gevolg van overtreding van de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab).”


Bijzonderheden

Via de app (beschikbaar voor Android en iOS) ziet de huishoudelijk medewerker zijn planning, kan de beschikbaarheid doorgeven en verlof aanvragen. Daarnaast biedt de app informatie over de cliënt, zoals leeftijd en bijzonderheden om rekening mee te houden. Denk aan slechthorendheid. Zo komt de hulp niet voor verrassingen te staan.

“Met de toevoeging van huishoudelijke hulp is PUUR. een complete oplossing ter ondersteuning van meerdere diensten”, zegt Michelle.

De huishoudelijke planning in PUUR. voor de wijk- en woonzorg komt naar verwachting in oktober beschikbaar.Benieuwd naar hoe deze eruit komt te zien? Schrijf je hieronder in voor het webinar; PUUR. huishoudelijke planning in september.


Kun je niet zolang wachten? Je kunt met je vragen ook direct bij Michelle terecht. Zij beantwoordt ze graag via michelle.doeschot@ecare.nl