Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
8 april 2024

Deze voordelen ervaar je als zorgverlener met een slim ECD

Blog

Zorgverleners maar zijn liefst een derde van hun tijd bezig met administratieve taken. Daar moet iets aan gebeuren. Slimmere software kan een belangrijke bijdrage leveren. Sjors de Kwaasteniet legt uit wat je als zorgverlener allemaal kan met een slim elektronisch cliëntendossier (ECD).

Slim ECD PUUR

Tijdwinst

In welke zorgbranche je ook werkt, de kans is groot dat je een aanzienlijk deel van de dag bezig bent met administratieve taken. Zorgverleners zijn namelijk gemiddeld tussen de 30 en 40 procent van hun tijd kwijt aan het vastleggen van hun handelingen, checklists afwerken, formulieren invullen en andere vergelijkbare taken. “Dat kan én moet minder. Daarover is iedereen het eens”, zegt Sjors de Kwaasteniet, adviseur bij Ecare.


Ecare is ontstaan vanuit de behoefte van zorgprofessionals om software te ontwikkelen, waarmee zorgmedewerkers echt ondersteund worden in hun vak. “Andere systemen hebben een oorsprong in de administratie. Er moest vooral een factuur uit kunnen komen. Om allerlei bureaucratische taken te vereenvoudigen en zo de administratieve last van zorgverleners verminderen, ontwikkelde Ecare het slimme elektronisch cliëntendossier PUUR. “Zodat zorgverleners zich weer volledig kunnen richten op datgene waarvoor ze hun vak hebben gekozen: zorg verlenen.”

Voordelen slim ECD

Een slim ECD biedt een aantal grote voordelen voor zorgverleners en organisaties in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ. “Zoals een automatische samenvatting van de belangrijkste punten uit het dossier van een cliënt”, vertelt Sjors. “PUUR. biedt zorgverleners bovendien automatische suggesties voor aandachtsgebieden in het zorgplan, zo weet je zeker dat je niets belangrijks vergeet en word je geholpen in je vak.”


Daarnaast is het mogelijk om je rapportage in te spreken, zodat je niet mee hoeft te typen als je met een cliënt in gesprek bent of de verslaglegging pas ná een bezoek hoeft te doen. “Ook kan het ECD eenvoudig samenwerken met andere zorgsystemen. Zo zorgt het ECD dat de aanbevelingen en verslagen van bijvoorbeeld de fysiotherapeut, huisarts en de specialist ouderengeneeskunde die óók in contact staan met je cliënt, direct zichtbaar zijn in hetzelfde systeem.”

Volg het webinar over het slimme ECD

Wil je weten hoe jij een slim ECD kan gebruiken in je werk? Hoeveel verschil het kan maken om een gebruiksvriendelijk systeem te hebben, waarin je al je administratieve taken kunt afhandelen? Op 27 mei geeft Sjors een gratis webinar op Hart voor Zorg. Meer informatie en aanmelden kan via onderstaande link.