Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
17 juni 2024

In de krant! "De vierdaagse werkweek bevalt ons perfect.”

Nieuws

Bron: Tubantia

Het NOS Journaal, landelijke radiostations, grote kranten: allemaal schonken ze deze week aandacht aan softwarebedrijf AFAS. De reden? ‘We zijn het eerste grote bedrijf in Nederland dat de vierdaagse werkweek invoert’. Aldus AFAS zelf. Maar klopt dat wel? „Wij doen dit al anderhalf jaar!”

Tubantia

Iedere vrijdag verplicht vrij én toch gewoon voor die dag betaald worden, alsof er wel gewerkt is. Softwarebedrijf AFAS gaat het vanaf 2025 doen. „Tijd is voor iedereen een schaars goed”, liet CEO Bas van der Veldt dinsdag optekenen in een persbericht. „We lijken in een ratrace te zitten en komen niet altijd toe aan waar het echt om gaat in het leven. Door introductie van deze dag is daar meer tijd voor.”


Het nieuws werd door alle landelijke media opgepikt. Van der Veldt legde uit dat de ‘ontwikkeldag’ is bedoeld voor mantelzorg, kinderen, vrijwilligerswerk of gewoon ontspanning. Hij sprak zijn hoop uit dat dit ‘het begin is van een beweging’. Want, zo werd er door AFAS ook bij vermeld: ‘We zijn het eerste grote bedrijf in Nederland dat de vierdaagse werkweek invoert.’


Het zorgde bij lezer Deborah voor wat verbazing. ‘Het bedrijf waar ik werk heeft dit anderhalf jaar geleden al ingevoerd.’ En dat klopt, inderdaad, zegt CEO Aniek Fikken. „En het bevalt ons perfect.”

Nog niet uitgelezen?

Lees nog even verder!