Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Meetinstrumenten en PUUR.

Meetinstrumenten zijn belangrijke hulpmiddelen voor het verlenen van goede zorg. Hier lees je meer over hoe ze zijn verwerkt in het elektronische cliënten dossier PUUR. en over de voordelen van het gebruik ervan.

Meetinstrumenten zorg
Download scaled 950x950 600654 2
Vraag 1

Wat is een meetinstrument?

Een meetinstrument in de zorg is een verzamelnaam van checklists en methodes die een verpleegkundige gebruikt duidelijkheid te krijgen over de situatie van de cliënt. De uitkomst van een meeting kan een trigger zijn voor een bepaalde interventie. Alle meetinstrumenten in de zorg zijn gevalideerd, dus wetenschappelijk hebben ze hun nut bewezen. Gebruik van instrumenten ondersteunt het proces van klinisch redeneren.

Vraag 2

Hoe werkt het in PUUR.?

In PUUR. zijn tientallen meetinstrumenten verwerkt. De meetinstrumenten zijn vanuit het zorgdossier te benaderen en te gebruiken. De uitkomsten worden opgeslagen in het dossier.

Dankzij het gebruik van AI (artificial Intelligence) in PUUR. is het nu zelfs mogelijk om metingen tijdens het rapporteren in te spreken. PUUR. weet zelf de metingen te filteren en plaats de resultaten dan automatisch in het juiste meetinstrument. Digital scribe, noemen we dat. Dat scheelt weer een hoop geklik.

Okm
Woonzorg zorg nodig
Vraag 3

Wat zijn de voordelen van meetinstrumenten in PUUR.?

 • Tijdwinst
  Doordat meetinstrumenten zijn verwerkt in PUUR. is het niet meer nodig om metingen op papier te doen en die later handmatig in te voeren in het zorgdossier;
 • Altijd beschikbaar
  Alle benodigde meetinstrumenten zitten in het zorgdossier van de cliënt in PUUR. dus heb je altijd bij de hand;
 • Direct inzicht
  De uitkomsten van metingen zijn direct beschikbaar en inzichtelijk;
 • Resultaten makkelijk deelbaar
  De resultaten van metingen deel je eenvoudig digitaal en veilig met belanghebbenden die toegang hebben tot PUUR.