Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Minder klikken, minder fouten, meer gemak

Toedienregistratiesysteem verbinden met PUUR.

Werk je met een toedienregistratiesysteem (TRS), dan ervaar je veel gemak bij het toedienen van medicijnen bij de cliënt. Als je TRS ook nog is aangesloten op je ECD, dan krijg je nog meer ondersteuning. Hoe je PUUR. aansluit lees je hier.

Meetinstrumenten zorg

Vervanging papieren toedienlijsten

Het toedienregistratiesysteem (TRS) vervangt de papieren toedienlijsten en ondersteunt in alle stappen die je als verpleegkundige of verzorgende doet rondom medicatietoediening.


Alle informatie over de (toediening van) medicatie komt uit het systeem van de apotheker. De handelingen rondom de toediening doe je in het TRS. Is dit aangesloten op je ECD, wordt het systeem gevoed met gegevens van de cliënt (zoals locatie, huisartsen, apothekers en betrokken medewerkers). Die hoef je dus niet afzonderlijk in te voeren. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten door dubbele invoer.

Waar doe je wat?

Dit doe je in het TRS:

 • (Dubbel)controleren van de medicatie
 • Toedienen of klaarzetten van medicatie of inname door cliënt
 • Registreren en aftekenen van de medicatie
 • Signaleren en rapporteren van afwijkingen in de medicatietoediening en
 • Bestellen van medicatie

Dit doe je in het ECD:

 • Rapportages inlezen voorafgaand aan het toedienen van medicatie
Meetinstrumenten

TRS aansluiten op PUUR.? API-tje, eitje!

Wist je dat een TRS nu eenvoudig te verbinden is met PUUR.? Dat gaat via een API gebaseerd op landelijke informatiestandaard Zorginformsatiebouwstenen (Zibs). Deze Zibs zijn verpakt in de structuur- en communicatiestandaard HL7 Fhir. Zo heb je de garantie dat gegevensuitwisseling tussen applicaties gestructureerd plaatsvindt.


De Zibs die in de API zitten:

 • Patiënt
 • Naamgegevens
 • Contactgegevens
 • Zorgaanbieder (Apotheker/huisarts)
 • Zorgteam


Is je TRS verbonden met PUUR. dan wordt bovenstaande informatie vanuit PUUR. gedeeld met je TRS en hoef jij dat niet nog eens apart in te voeren. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten door dubbele invoer.

Wil jij jouw TRS verbinden met PUUR.?

Wijs je leverancier erop dat dit nu eenvoudig gaat via Zibs voor gegevensoverdracht. Ons ECD PUUR. is daar helemaal klaar voor.


Jouw adviseur van Ecare helpt je ook graag in het gesprek met een TRS-leverancier om zoveel mogelijk rendement uit je keuzes te halen.

TRS leverancier?

Ben jij leverancier van een TRS, dan nodigen we je van harte uit om aan te sluiten op PUUR. Vele tienduizenden zorgprofessionals zijn je dankbaar en aansluiting is dankzij het gebruik van Zibs zo geregeld. Interesse? Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

Lees nog even verder

Nieuwsgierig naar Ecare & PUUR.?