Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Artificial Intelligence; jouw digitale collega

Zoals je op de pagina over digitalisering in de zorg wellicht al hebt gelezen, wordt de rol van artificial intelligence (AI) in de toekomst steeds groter. Maar welke rol is er voor AI weggelegd in ons ECD PUUR. voor de gehandicaptenzorg? Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om eerst te snappen wat AI inhoudt.


We leggen het uit in deze video:

Kunstmatige intelligentie

Machine Learning

Zo, hopelijk heb je door de video een goed beeld gekregen van AI en kun je weer met een gerust hart verder lezen. Data vormt de basis voor AI. In het geval van ons ECD PUUR. wordt deze data gevormd door de rapportages die jullie schrijven. Hoe meer data wij verzamelen, hoe slimmer de technologie wordt. Dit komt door de machine learning. Machine learning is een vorm van AI, waarbij de technologie zichzelf automatisch en continu verbetert. Dit doet het door op de achtergrond mee te kijken bij de rapportages, patronen te herkennen én aan de hand van jullie feedback.


Machine learning
Begeleider met client

Welke voordelen heeft dit voor de zorgverlener?

Leuk al die techniek, maar wat heb je hier als zorgprofessional nou aan? En hoe wordt de technologie nou slimmer van jullie feedback? Een praktisch voorbeeld:


Als begeleider in de gehandicaptenzorg werk je met doelen voor je cliënten die je regelmatig wilt evalueren. Belangrijk dus dat je bij de evaluatie de juiste rapportages ziet. Uit de praktijk horen we nog wel eens dat je als begeleider best druk kan worden met het koppelen van jouw rapportage aan de juiste doelen waardoor je dezelfde rapportage soms wel meerdere keren moeten vastleggen. Tijdrovend en niet handig.


In PUUR. hebben we het mogelijk gemaakt om vrije cliënt-rapportages te schrijven, die we aan de achterkant in de software koppelen aan de overkoepelende categorieën (zoals 'beweging') en daarmee aan het juiste doel; 'conditie verbeteren'.

Heb je bijvoorbeeld als doel bepaald dat je de conditie van je cliënt wilt verbeteren, is PUUR. slim genoeg om alle vrije rapportages voor jouw cliënt te doorzoeken en te koppelen aan de juiste categorieën (zoals 'beweging') die passen bij jouw doel; 'conditie verbeteren'. Zo zie jij op het moment dat je gaat evalueren meteen alle relevante rapportages voor dit doel. Dat scheelt jou een hoop tijd!

Artificial Intelligence kun je dus eigenlijk zien als jouw slimme digitale assistent, die met je meedenkt en veel uitzoekwerk uit handen neemt. Uiteindelijk blijven jullie als zorgprofessional de experts die de beslissingen nemen en de conclusies trekken.

Is dit wel veilig?

Zoals je van ons gewend bent, gaan wij uiteraard zorgvuldig om met de data die we opslaan. Alles wordt geanonimiseerd en is dus niet te herleiden naar een persoon of organisatie. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat de technologie van AI nooit meer dan een slimme digitale assistent zal zijn en het vak van de zorgprofessional niet kan overnemen. De kennis, kunde en het persoonlijke contact met de cliënt van de zorgprofessional blijft essentieel om goede zorg te kunnen bieden.

Vul het contactformulier in

Samen doorpraten over AI?

Hopelijk hebben we de rol van AI in het ECD goed uit kunnen leggen. Naast de genoemde aanbevelingen, biedt AI nog tal van andere mogelijkheden. Wil je over AI doorpraten? Als organisatie toestemming geven, zodat wij geanonimiseerde data uit de rapportages in PUUR. kunnen gebruiken in onze modellen? Of ben je benieuwd of AI in jullie ECD gebruikt kan worden? Vul dan het formulier in en onze expert neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Kunstmatige intelligentie