Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
4 september 2023

Het misverstand over software koppelingen in de zorg ontkracht

Blog

Vandaag wil ik een veelvoorkomende aanname uit de wereld helpen: het gedoe met koppelingen tussen verschillende software-aanbieders in de zorg. Ik hoor het regelmatig als ik bij zorgaanbieders ben: angst voor gedoe, inrichting, onderhoud en kosten. Maar die angst is ongegrond. En ik leg je uit waarom.

Sjors de Kwaasteniet blog

Iedereen de best mogelijke werkplek

De gedachte dat koppelingen gedoe opleveren voor zorgorganisaties, is een achterhaald idee. In de moderne wereld van technologie waar ingezet wordt op standaardisatie is dat bij Ecare en haar partners allang niet meer het geval. En het idee dat dit gepaard gaat met hoge kosten en veel gedoe is simpelweg niet waar. Laten we eens kijken naar hoe Ecare dit aanpakt en hoe onze aanpak zorgt voor soepele samenwerking en optimale procesondersteuning.

Bij Ecare staat de behoefte van zorgprofessionals centraal. Wij zetten vooral in op het maken van een goed elektronisch cliëntdossier voor verschillende disciplines. Dit noemen we 'professionele omgevingen'. Iedere zorgprofessional verdient namelijk de best mogelijke werkplek die perfect aansluit op hun taken en verantwoordelijkheden.


Wanneer we samenwerken met andere softwareleveranciers, spreken we niet van koppelingen, maar van standaard integraties. Dit betekent dat de werkplekken naadloos met elkaar worden geïntegreerd, waardoor zorgprofessionals de benodigde informatie op de juiste plek in hun werkproces kunnen raadplegen. Een voorbeeld hiervan is onze integratie met Ysis van Gerimedica, waarbij behandeladviezen direct zichtbaar worden in ons zorgdossier PUUR., in plaats van ergens verborgen in een document. Dit is een echte integratie, niet zomaar een koppeling.

Plug & Play; geen gedoe, geen implementatie

Het mooie van onze standaard integraties is dat ze Plug & Play zijn. We zetten ze aan, en dan werken ze overal hetzelfde. Geen ingewikkelde implementatie procedures, geen tijdrovend onderhoud, en geen extra zorgen voor zorgorganisaties. Wij nemen de overkoepelende verantwoordelijkheid voor support op ons, waardoor jij daar helemaal geen gedoe mee hebt.


Je kunt het vergelijken met het eenvoudig koppelen van integraties in tools zoals Slack, bijvoorbeeld met je agenda of het installeren van apps op je telefoon. Het is helemaal geen gedoe; het is juist enorm gemakkelijk. Zo kun je ook naar onze integraties met andere systemen kijken: geen gedoe, geen implementatie, geen beheer, maar wel het beste van twee werelden.

Het beste van twee werelden

Met ons ECD PUUR. kun je optimaal samenwerken met andere softwareleveranciers, zoals Gerimedica, Intus, Attendi, nCare, Vecozo, Medimo of Boomerweb. Mogelijk zelfs beter dan wanneer je allemaal in één en hetzelfde dossier zou moeten werken en je eigen weg zou moeten zoeken.


Kortom, laten we dat ouderwetse idee van gedoe met koppelingen in de zorg achter ons laten. Bij Ecare maken we het mogelijk om moeiteloos samen te werken met andere softwareleveranciers, zonder gedoe, zonder implementatie en zonder beheer. Het is het beste van twee werelden: optimale samenwerking en ondersteuning voor iedereen in de zorg.

Nog niet uitgelezen?

Misschien vind je dit ook interessant