Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
1 mei 2023

Blog op SKIPR: Meer zorg met minder mensen. Dat fixen we!

Blog

Bron: SKIPR

Door: Dennis Snippert

Deze uitdaging kennen we allemaal: een groeiende zorgvraag en een tekort aan arbeidskrachten (bron: Integraal Zorgakkoord). Om in de toekomst te kunnen voorzien in de toenemende zorgvraag zouden in 2040 1 op 4 de werknemers in de zorg moeten werken (WRR rapport ‘Kiezen voor houdbare zorg’). Dat is gewoonweg niet realistisch.

Dennis Snippert

Stop met lineair denken

En, dat gaat ook niet gebeuren, want het is geen lineair proces. We kunnen het leefbaar en werkbaar houden als we zorgen voor een goede verbinding tussen zorgprofessionals, cliënten en mantelzorgers. Digitalisering zal een belangrijke rol spelen bij het efficiënt uitwisselen van informatie, zodat al deze personen in staat worden gesteld om op een efficiënte wijze samen te werken (bron: Integraal Zorgakkoord). Het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen bouwt daarop voort met: zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan (bron: WOZO).


In dit blog zet ik kort en concreet uiteen hoe wij, softwareleveranciers voor de zorg, vandaag de dag al met concrete toekomstbestendige oplossingen de uitdaging proactief aan gaan.