Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Meer tijd voor je cliënten met behulp van spraakgestuurd rapporteren

Als zorgprofessional wil je het liefst zoveel mogelijk contact hebben met je cliënt, maar veel bestaande ECD’s dwingen je om je aandacht te verleggen naar een scherm. Het spraakgestuurde ECD brengt hier verandering in, doordat het oproepen en toevoegen van gegevens via je stem gebeurt.

Attendi heeft spraaktechnologie ontwikkeld specifiek voor gebruik in de zorg. Wij hebben deze technologie geïntegreerd in ons elektronisch cliëntdossier, PUUR.

Praat met PUUR 880x842 ecare nl
Zorgmoment

Reduceer de tijd die je kwijt bent aan verslaglegging met wel 30%

Op dit moment spenderen zorgprofessionals in de intramurale ouderenzorg zo’n zes uur en twintig minuten uur per week aan verslaggeving, op een werkweek van 36 uur. Een zorgprofessional die werkt met spraakgestuurd rapporteren kan deze tijdsbesteding met ten minste 30% reduceren. Zo komt er, bij dagelijks gebruik van spraak-naar-tekst, op jaarbasis ruim 70 uur per medewerker extra beschikbaar voor zorg!


Voor een organisatie zoals Mijzo, die al een tijdje werken met spraakgestuurd rapporteren en waar intramuraal bijna 1.200 zorgprofessionals werken, gaat dit om een aanzienlijke winst in zorgcapaciteit.

Romy Koreneef werkt al enige tijd met het spraakgestuurde ECD en deelt haar ervaring in deze video.

Artikelmijzo

"Wij zijn heel enthousiast over de kwaliteit van de spraak-naar-tekst functie"

Karen Gerk, serviceteam medewerker bij Mijzo: “Wij zijn heel enthousiast over de kwaliteit van de spraak-naar-tekst functie en de tijdswinst die het gebruik ons oplevert. Er zit een verschil van ongeveer 10 seconden per ingesproken rapportage vergeleken met een getypte. Als we het inspreken direct na de zorgverlening vergeleken met het noteren van de informatie om het later te verwerken op de laptop, zien we zelfs een tijdswinst van 5 minuten. De tijdswinst zit dus met name in het direct inspreken in plaats van een rapportage later uitwerken. De spraak-naar-tekst functie die direct beschikbaar is in ons ECD PUUR., is daar een prettig instrument voor.”

“Tot nu toe hebben we alleen gebruik gemaakt van spraak-naar-tekst bij de intramurale zorg, maar we zien ook volop kansen in de wijkverpleging. Daar gaan we nu samen met Attendi en Ecare mee aan de slag”, zegt Karen.