Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

PUUR. voor de begeleider op de groep

Graag laten we zien op welke manier onze software PUUR. je ondersteunt in je dagelijkse werk als begeleider op de groep en hoe PUUR. het samenwerken in de driehoek stimuleert.


Aan de hand van een dag 'op de groep' nemen we je mee. We laten niet tot in de puntjes zien wat PUUR. voor gehandicaptenzorg allemaal kan, het is slechts een impressie van onze software.


Wil je liever zelf door ons dossier heen klikken? Download dan de interactieve demo voor de gehandicaptenzorg.

Ecare gehandicaptenzorg
1 Ondersteuningsvraag ghz

Ondersteuningsvraag

Hasan en Annemijn, ouders van Asha, bellen met het zorgloket van de gehandicaptenzorgorganisatie bij hen in de buurt. Ze hebben voor deze organisatie gekozen omdat ze een ondersteuningsvraag hebben voor hun 19-jarige dochter Asha.


Gea staat ze te woord. Ze stelt een aantal vragen aan Hasan en Annemijn over de situatie van hun dochter. Ze maken een afspraak voor een kennismaking.

Aan de keukentafel

De ouders van Asha maken kennis met Gea. Ook Asha is erbij. Samen nemen ze nog eens door waar Asha en haar ouders behoefte aan hebben qua begeleiding, ondersteuning en zorg. Ieder verhaal is natuurlijk weer uniek.


Gea gaat op zoek naar een fijne plek om te wonen voor Asha. Ze vertelt de ouders dat ze alvast een kijkje mogen nemen in PUUR. Ze kunnen zelfs in PUUR. al wat vertellen over Asha en foto's van haar toevoegen.

2 PUUR van jou vullen
3 Tijdlijn

Over Asha

Asha vertelt samen met haar ouders in PUUR. alles wat ze graag kwijt wil. Wat voor persoon is ze? Waar wordt ze blij van? Heeft ze broertjes of zusjes? Waar speelt ze graag mee? Wat vindt ze lekker? Waar wordt ze boos van? Wat wil ze graag nog leren? Et cetera. Dit helpt de begeleiders Asha echt te leren kennen.

Cliëntportaal

Uitgelicht! PUUR. van jou

PUUR. is er niet alleen voor zorgverleners maar ook voor cliënten zelf, hun familie en mantelzorgers. We noemen het PUUR. van jou.


PUUR. van jou is dus hét gebruiksvriendelijke digitale dossier van de cliënt.


PUUR. van jou geeft jou, je mantelzorgers en verwanten op een eenvoudige en veilige wijze toegang tot je dossier. Je kunt onder andere de zorgafspraken bekijken en de rapportages van de begeleiders inzien. En je kunt ook zelf rapporteren.


Zo wordt je dus niet alleen betrokken bij de zorg voor jezelf of je verwanten. Je doet het echt samen met jouw begeleider(s).

Tijd om te verhuizen

Gea belt met Hasan. Er is namelijk een plekje vrij gekomen op één van de woongroepen. Gea neemt de ouders en Asha mee voor een kijkje. Er is een mooie eigen kamer voor Asha, met een badkamer. De woonkamer en keuken deelt ze met haar huisgenoten.

Op het terrein is ook een winkel, een dagbestedingsruimte, een sportzaal en een snoezelruimte.


De ouders van Asha hebben een goed gevoel bij deze plek. Ze kiezen ervoor de zorg te gaan delen met deze organisatie.

4 Verhuizing
5 Welkom

Welkom

Gea brengt de groep en haar collega's op de hoogte van de komst van de nieuwe bewoonster Asha.


Gea's collega's lezen in PUUR. wat Asha samen met haar ouders vertelt heeft over wie ze is, waar ze hulp bij nodig heeft, en ook over dat waar ze boos of juist blij van wordt.


In PUUR. noemen we dat "Zo wil ik dat men met mij omgaat".

Hierboven beschrijven we de 'nieuwe cliënt' situatie, maar dat is natuurlijk geen dagelijkse kost. Daarom beschrijven we hieronder ook nog even een 'normale' werkdag met PUUR. voor gehandicaptenzorg.

Een nieuwe dag

Gea begint de dag op haar groep. Ze praat bij met haar collega van de nachtdienst. Ze bekijkt in PUUR. de bijzonderheden die er te verwachten zijn voor vandaag.


Alle rapportages van haar bewoners vindt ze in één scherm. Geen geklik dus meer en in één klap op de hoogte van alles wat er op haar groep speelt.


Ze leest in PUUR. de rapportage van de AVG arts over Eric, één van de bewoners op de groep. Hij heeft de laatste tijd veel epileptische insulten. De arts schrijft andere medicijnen voor. Er staat ook een bericht van Eric's moeder bij. Ze heeft behoefte aan een gesprek hierover.

6 Nieuwe dag
6 Wat gaan we doen

Wat gaan we doen vandaag?

In PUUR. leest Gea ondertussen ook nog even wat er zoal gaande is op de groep en wat er vandaag op het 'even denken aan' lijstje staat.


Op het 'even denken aan' lijstje staan de niet alledaagse afspraken en taken. Net zoals je ze thuis ook op de kalender zou zetten: kip halen voor de Roti, 10.15 uur tandarts Eric, vader van Asha jarig, Jasmijn om 14:00 uur naar zwemles.


Natuurlijk is er nog veel meer te doen op een dag, maar dat weet je wel. Thuis schrijf je tenslotte ook niet alles op, je doet het gewoon.

Uigelicht! Protocol raadplegen?

Even niet meer zeker hoe je een bepaalde handeling ook alweer moet verrichten? Raadpleeg het protocol. Door een koppeling met het systeem van Vilans, kun je vanuit PUUR. heel snel en eenvoudig het juiste protocol vinden en bekijken.

Op de groep

Tijdens het werken op de groep heeft Gea PUUR. echt niet continu nodig. Ze kent haar bewoners, weet welke begeleiding ze hebben en wat hun dag tot een fijne dag maakt.


Zijn er bijzonderheden dan pakt ze PUUR. erbij. Denk hierbij aan een Melding Verbetering, het raadplegen van een protocol, het evalueren van een persoonlijke afspraak of het registreren van een meetwaarde.

Vilans

Uitgelicht! Wat als je een instrument nodig hebt?

Ook deze open je vanuit de tijdlijn. Je tagt de bewoner en opent de instrumenten, zoals die voor epilepsieregistratie.. De meting wordt vervolgens automatisch bij de juiste bewoner op de tijdlijn geplaatst. Ook komt de meting automatisch in het dossier van de bewoner te staan.

Ontbijttafel 1

Dagbesteding

Gea ziet in PUUR. voor gehandicaptenzorg een rapportage van de dagbesteding over Jasmijn. Ze was vanochtend een beetje chagrijnig en had eigenlijk geen zin om te gaan dus Gea is wel benieuwd hoe het nu met Jasmijn gaat.


Gelukkig onnodige zorgen. Jasmijn werkt in de bediening van een lunchcafé en ze heeft zojuist de burgemeester van koffie voorzien. Ze is helemaal trots! De collega's van de dagbesteding hebben een foto van een blije Jasmijn met de burgemeester toegevoegd aan de rapportage.

Rapporteren

Ook voor rapportages pakt Gea PUUR. erbij. Ze kan vrij rapporteren op de overzichtspagina, direct in de tijdlijn. Dit kan door te typen, maar ook door de rapportages in te spreken. Gea tagt de bewoner en zo wordt de informatie vervolgens ook automatisch in het zorgdossier van die bewoner geplaatst.


Haar collega's hoeven dus alleen even door de tijdlijn heen te scrollen om weer helemaal op de hoogte te zijn. Willen ze dieper inzoomen op een bepaalde bewoner, omdat daar bijvoorbeeld iets bijzonders is gerapporteerd, dan openen ze het zorgdossier.

Rapporteren 1
Slimme technologie minimaliseren de administratieve lasten

Uitgelicht! Rapporteren op doelen is verleden tijd

In ons digitale dossier PUUR. maken wij gebruik van Artificial Intelligence (AI). Met behulp van AI kan PUUR. teksten interpreteren en analyseren.


Dit betekent dat begeleiders vrij kunnen rapporteren en niet meer hoeven rapporteren op doelen. Bij het evalueren van ondersteuningsafspraken geeft PUUR. aan welke rapportages relevant zijn.


Met deze ontwikkeling willen wij het rapporteren en zorgen gericht op doelen inperken.


Hoe dit in zijn werk gaat?

Als begeleider wil je je bewoners ondersteunen in samen nieuwe dingen bereiken en het ondersteunen in het behoud van vaardigheden. Door te kijken naar de behoeften van de cliënt in "wie ben ik" in PUUR., komen deze ondersteuningsvragen vanzelf naar voren.


Vervolgens worden daar afspraken voor gemaakt met de bewoner. Deze afspraken worden geëvalueerd. Tijdens de evaluatie ziet de begeleider op basis van de vrij geschreven rapportages het verloop van het betreffende onderwerp. Met behulp van AI herkent PUUR. deze informatie namelijk.

PUUR. ondersteunt het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg

De begeleiders hebben goede voelsprieten nodig die tijdig signalen opvangen voor een hoge kwaliteit van leven en zelfredzaamheid van cliënten. Daarom is het belangrijk dat zorgverleners beschikken over goede informatie en van elkaar kunnen leren. Kennisdeling moet daarom organisatieoverstijgend mogelijk zijn.


PUUR. maakt gegevensuitwisseling met je collega’s, cliënten en familie transparant en simpel. Samen met de eenvoudige registratie van taken en het opvragen van informatie draagt het daarmee absoluut bij aan de doelstelling van het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg.

Veilig werken

PUUR. voldoet altijd aan de laatste wet- en regelgeving. Bovendien voldoet PUUR. aan de strenge veiligheidseisen die gesteld worden aan software voor zorgorganisaties.


Het dossier is via een 2 factor authenticatie veilig toegankelijk.


Wil je op je werkdag slechts één keer inloggen dankzij Single Sign On (SSO). Dat kan uiteraard en we ondersteunen graag bij de realisatie hiervan.


Wil je meer weten over hoe wij omgaan met privacygevoelige informatie? Onze Information Security Advisor Boudewijn van Veen beantwoordt graag al je vragen.

Boudewijn
Neem contact op

Benieuwd hoe PUUR. voor jou kan werken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.

Nieuwsgierig naar PUUR.? Laat het ons weten!
arrow-whitepaper
PUUR demo