Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

ZuidZorg: Van log en grijs naar slank en energiek

ZuidZorg heeft een omvangrijke organisatieverandering doorgemaakt omdat ze in zwaar weer was beland. “Medewerkers hadden allerlei namen bedacht voor het toenmalige ECD”, vertelt Susanne van Erp van ZuidZorg. En die waren niet positief. Ook financieel was er een noodzaak tot veranderingen van de processen.

Susanne van Erp ZuidZorg

Werkbezoeken

De behoeften en wensen van de wijkverpleegkundigen centraal zijn gezet. Zij hebben onder andere een belangrijke rol gespeeld bij de keuze voor een nieuw ECD. Een groep van wijkverpleegkundigen een MT-lid en een beleidsmedewerker heeft vijf zorgorganisaties bezocht om te kijken naar hun ECD en het ondersteuningsapparaat. Vervolgens is PUUR. als ECD voorgelegd aan het management team. Dat ging akkoord want de wijkverpleegkundigen zijn in de lead.

Grijs imago afgeschud

Sterker nog, er worden geen belangrijke beslissingen genomen zonder dat een verpleegkundige bij is betrokken. Dat is de basis geweest van een cultuurverandering bij ZuidZorg. Er staat nu een slank bedrijf dat het grijze imago van zich heeft afgeschud. De medewerkerstevredenheid is gestegen en de instroom van personeel is hoger dan de uitstroom. “ZuidZorg zou er in de huidige hoedanigheid niet meer zijn geweest als we deze slag niet hadden gemaakt.”

Meer weten over de verandering bij ZuidZorg? Bekijk onderstaande video

We horen graag van je.

Verder praten met ZuidZorg of met ons?

Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Topteamvan Ecare
Verder lezen?

Wellicht vind je dit ook interessant