Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
20 december 2023

AI in de zorg: de heilige graal!

Blog

Blog door Sjors de Kwaasteniet


Laten we het hebben over: Artificial Intelligence (AI) in de zorg. Niet schrikken, we gaan geen ingewikkelde termen gebruiken of beloven dat het de heilige graal is.


Maar geloof ons, het kan de dagelijkse zorgpraktijk wel degelijk een stukje soepeler én leuker maken. En, je hoeft geen techneut of AI-expert te zijn om te profiteren van de mogelijkheden die AI de zorg nu al biedt. Het is er al, en het werkt gewoon.

Sjors de Kwaasteniet blog

Slimme zorgondersteuning vanuit het ECD

In ons Elektronisch Cliënt Dossier PUUR. zit al heel wat AI verweven. Stel je voor dat het dossier zelf aandachtsgebieden voorstelt op basis van wat er gerapporteerd wordt. Of dat het op basis van vrije rapportages zelf de juiste doelen eraan koppelt? Het ECD wordt op deze manier steeds meer een slimme sidekick voor de zorgverlener, altijd paraat om bij te springen. Niet leidend, geen gedoe, maar gewoon praktisch.

Praat met je ECD – Het kan!

Wie had gedacht dat je gewoon kunt praten tegen het ECD? Dankzij AI hoef je rapportages niet meer te typen; praten is genoeg. Spraakgestuurd rapporteren bespaart tijd, verhoogt de kwaliteit van rapportages, vergroot de cliënt betrokkenheid en maakt het werken met een ECD een stuk relaxter. De AI helpt je ook nog eens met het schrijven van een rapportage: hij corrigeert spelfouten, maakt zinnen compleet en schrijft afkortingen uit.

Actizspraakgestuurd

Er is meer: meetresultaten en samenvattingen

De toepassing van AI gaat door, en snel ook. Je kunt nu zelfs meetresultaten inspreken als vrije rapportage. Het ECD plaatst de resultaten automatisch op de juiste plek in het dossier van de cliënt. Dit noemen we digital scribe. En als je een paar dagen niet hebt gewerkt, vat het ECD automatisch de belangrijkste zorgplan wijzigingen voor je samen. Nooit meer zoeken, klikken en scrollen: gewoon snel up to date.

Geen toekomstmuziek, maar nu

AI is niet iets voor de toekomst, het is nu. Het lost problemen in het primaire proces zonder gedoe op en ondersteunt je op slimme en proactieve wijze in je dagelijks werk. En, wat de toekomst van AI in het ECD betreft? Denk aan een virtuele assistent – het ChatECD – die jou ondersteunt zonder dat je verdwaalt in menu's, geklik en gescroll.

Ontdek het vandaag nog

In plaats van alleen maar praten over AI, laten we je ook graag zien hoe het in het echt werkt. Nieuwsgierig? Neem gerust contact met me op: sjors@ecare.nl of bekijk de video ‘ChatGPT voor 'dummies' in de zorg’.

Probeer PUUR. direct uit!

Ervaar PUUR. zelf met onze interactieve demo's voor de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en S-GGZ.