Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
7 april 2021

Promeso sluit meetapparatuur aan op PUUR.

Nieuws

De Vital Signs Monitor van Promeso is nu te verbinden met PUUR. De waarden die dit meetapparaat toont na een bloeddruk-, saturatie-, hartslag-, of temperatuurmeting, komen hierdoor automatisch in het juiste zorgdossier terecht. Per meting scheelt dit zo’n 15 minuten aan verwerkingstijd.

Meetapparatuur promeso puur op ecare nl

Ewout van den Bosch is drie jaar geleden samen met twee companen Promeso gestart met als missie om de registratielast in de zorg te verminderen. Dit doen ze door meetapparatuur, zoals de Vital Signs Monitor, te verbinden met ECD’s. In ziekenhuizen is het aansluiten van meetapparatuur op ziekenhuissystemen al gemeengoed, maar ook de VVT-sector heeft hier baat bij, stelt Ewout. Dus daar focust Promeso zich op.

Continu monitoren

Bij sommige cliënten worden meerdere metingen per dag afgenomen. De meetwaarden zet de zorgverlener nu handmatig in het ECD. Door de Vital Signs Monitor aan te sluiten op het open ECD PUUR. gaat dat automatisch. “Dat scheelt de zorgverlener een hoop tijd en de kans op fouten neemt af”, zegt Ewout. “Zeker nu met de coronacrisis is er een grote behoefte aan frequenter meten om zo cliënten beter te kunnen monitoren. Dus als het ECD is verbonden met onze meetapparatuur verloopt dit prettig en efficiënt via het Early Warning System (EWS). Dat is een module van het meetsysteem. De score is dan zichtbaar op het display en kan in het zorgdossier worden opgeslagen, samen met de andere metingen. Dit is in ziekenhuizen al normaal maar is nu ook in de VVT mogelijk.”

Hoe werkt het?

Is de zorgprofessional bij een cliënt voor de meting, dan scant die een QR-code. Die kan hangen op de kamer van de cliënt of wordt getoond op een webpagina van Promeso. De naam van de cliënt verschijnt vervolgens op de monitor. Handig voor een extra controle. Is de meting gedaan, dan komen de meetwaarden automatisch in het zorgdossier van de cliënt terecht. “In minder dan een seconde zit de meting in het systeem”, zegt Ewout.

Gegevensuitwisseling via Zibs

De gegevensuitwisseling tussen de Vital Signs Monitor en PUUR. verloopt via de landelijke standaard Zorginformatiebouwstenen (Zibs). Wil je dat ook voor jouw organisatie de meetwaarden automatisch vanuit de Vital Signs Monitor in PUUR. worden gezet? Dan verzorgt Promeso de aansluiting voor je.

Altijd beschikbaar

Zorgverleners van woonzorgorganisatie Brentano doen mee aan een pilot van acht weken. De pilot is nog maar net begonnen, maar Ewout krijgt nu al positieve reacties. “De meetapparatuur is altijd beschikbaar en opgeladen. Dat is al een groot pluspunt, krijg ik te horen. En de meetwaarden worden supersnel overgezet.” De zorgverleners van Brentano delen na afloop van de pilot hun ervaringen.

De volgende stap

De Vital Signs Monitor is vooralsnog alleen te gebruiken in de woonzorg. De meetapparatuur staat namelijk op een rolstatief. Promeso onderzoekt nu welke andere meetapparatuur uit de wijkzorg met PUUR. voor de wijkzorg verbonden kan worden.

"Momenteel zijn wij bezig met pilots rondom het meten van glucosewaarden in de thuiszorg", vertelt Ewout. "Dit zijn zowel continue metingen via gekoppelde pleisters en een gekoppelde handheld die de thuiszorgmedewerker met zich mee draagt. Daarnaast oriënteren we ons op andere typen metingen. Graag gaan wij in gesprek met zorgorganisaties over wensen en behoeften."

Meer informatie

Heb je interesse om meetapparatuur te verbinden met PUUR. zodat meetwaarden direct in het dossier van de cliënt terechtkomen? Vul onderstaand formulier in, neem contact op met je Ecare-adviseur of lees nog even verder. Lees ook onze visie en ontwikkelingen op het gebied van interoperabiliteit.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Meetapparatuur promeso puur op ecare nl