Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
PUUR. uitgebreid met schrijfhulp van Attendi

Schrijfhulp in PUUR.: dé AI-assistent bij rapporteren

Heel veel zorgverleners maken inmiddels gebruik van spraakgestuurd rapporteren in PUUR. Rapportages intypen is hiermee verleden tijd geworden. Ter plekke bij de cliënt kan de zorgprofessional de rapportage inspreken. Dit levert niet alleen veel tijd op, het zorgt ook voor betere rapportages en een hogere cliëntbetrokkenheid. Nu gaan we nog een stapje verder.

Schrijfhulp in PUUR 1

Van spreektaal naar leesbare rapportages

Attendi, de leverancier van de spraaktechnologie die wij gebruiken in PUUR., heeft onlangs de Schrijfhulp ontwikkeld. Je kunt de Schrijfhulp beschouwen als een handige assistent die spreektaal direct omzet in goed leesbare rapportages. Je praat tegen PUUR. alsof je tegen een collega zou praten. Met dank aan schrijfhulp verschijnt er een goedlopende rapportage in PUUR.: volledige en correcte zinnen, zonder 'uh's en ah's'.

Schrijfhulp in PUUR

Schrijfhulp: “Schrijf mijn rapportage”

De schrijfhulp is een oplossing die zorgprofessionals helpt bij het opstellen van teksten. De zorgprofessional spreekt iets in en de Schrijfhulp zet de gesproken tekst om in een goed leesbare rapportage.


Om dit te doen, wordt er gebruik gemaakt van grote taalmodellen – ook wel Large Language Models (hierna: LLM) genoemd. De meest bekende toepassing van zo een model is ChatGPT. De LLM’s zijn getraind met grote hoeveelheden data, waardoor ze in staat zijn om menselijke spreektaal te interpreteren. Op basis van die interpretatie genereert het model een kwalitatief leesbare tekst in schrijftaal.


Hoe werkt het voor de zorgprofessional

Wanneer de zorgprofessional op “Schrijf mijn rapportage” klikt, vraagt de oplossing: “Wat wil je in je rapportage vertellen?” De zorgprofessional kan op een natuurlijke manier antwoord geven op deze vraag, zoals hij of zij dat bijvoorbeeld zou doen tijdens een overdracht aan een collega.

Bron: Attendi


Demo in PUUR.

In onderstaande video laat onze collega Huub Tuerlings zien hoe dit in zijn werk gaat in PUUR.

Schrijfhulp live in werking zien?

Laat het ons weten!

Live bekijken?
arrow-whitepaper
Schrijfhulp in PUUR 1
Nog niet uitgelezen?

Misschien vind je dit ook interessant