Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Een handzaam dossier voor fijn samenwerken

Sensire & PUUR.

Sensire is een zorgorganisatie in de Achterhoek en de Liemers. Ze ontwikkelden mee aan PUUR. voor woonzorg en delen graag hun ervaringen.

De zoektocht naar een ECD die het samenwerken met familie bevordert

Sensire had een helder doel voor ogen, toen hun zoektocht startte naar een nieuw ECD. Ze wilden een oplossing die de zorgprofessionals én mantelzorgers ondersteund met een volledig, maar vooral ook handzaam dossier. Hun oog viel op PUUR. van Ecare. Marleen van der Sijs, manager wonen met zorg bij Sensire, vertelt hoe het zover kwam en over de voordelen van PUUR.

Hoe begon jullie zoektocht?

“Het was een soort van organische ontwikkeling. We geloven heel sterk dat de bewoner en zijn of haar familie de regie moet behouden. We hebben dan ook gezocht naar een hulpmiddel om het samenwerken met familie te bevorderen.”

Is dat de reden dat jullie voor PUUR. hebben gekozen?

“Ja. We zochten een dossier die deze balans kon ondersteunen. Wij herkenden ons heel sterk in de visie van Ecare en hebben samen met ZorgAccent actief mee mogen denken en werken aan de doorontwikkeling van het zorgdossier ten behoeve van de woonzorg. Samen hebben we nieuwe ideeën en schetsen besproken en uitgewerkt. En het resultaat mag er zijn!"

Voor het slapen gaan nog even een borreltje

“Omdat we bij Sensire graag willen dat de familie de regie houdt, is een goede samenwerking en communicatie met familie ontzettend belangrijk. Dat begint al voordat iemand bij ons komt wonen. De familie kan in PUUR. al aangeven wat vader of moeder gewend is, bijvoorbeeld dat ze het liefst in haar eigen stoel zit met haar lievelingskussen of ’s avonds voor het slapen gaan graag nog een borreltje drinkt. Zo krijgen wij van tevoren ook al een goed beeld van hoe we het onze nieuwe bewoner straks zo aangenaam mogelijk kunnen maken. En de familie is meteen betrokken, omdat zij vanaf het begin al mee denkt over de zorg. PUUR. maakt de communicatie tussen de bewoner, zorgverleners en mantelzorgers veel eenvoudiger.”

Balans tussen het gewone leven en de zorgbehoefte

“Verder worden het gewone leven aan de ene kant en de zorgproblemen aan de andere kant in PUUR. heel mooi gecombineerd. We kunnen bijvoorbeeld vastleggen dat mevrouw De Vries op dinsdag altijd naar zangles gaat, en dat zoon Henk haar brengt en haalt. Maar als we werken dat mevrouw De Vries een medisch probleem heft waar we op moeten acteren, dan moet dat in hetzelfde ECD kunnen en de zorgprofessional hierbij optimaal ondersteunen. Dat is het fijne aan PUUR.; het systeem legt je niks op, het systeem ondersteunt echt.”

Is PUUR. ook wat voor jouw organisatie?

Wat PUUR. is en doet is niet in 2 zinnen te vertellen. Daarom verwijzen we je graag door naar onze website over PUUR. onze software voor de woonzorg, wijkzorg en gehandicaptenzorg.

Meld je aan voor een vrijblijvende digitale koffiedate.

Verder praten met Sensire of met ons?

Vul onderstaand formulier in en we organiseren een digitaal koffiemoment voor jullie. Met natuurlijk iets lekkers erbij!