Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Fantastisch nieuws!

Vivium Zorggroep kiest voor PUUR. van Ecare na uitgebreid ECD-selectietraject

Na een grondig ECD-selectietraject heeft Vivium Zorggroep ervoor gekozen om over te stappen op PUUR., hét innovatieve elektronische cliënten dossier (ECD) van Ecare.

Vivium Zorggroep kiest voor PUUR
Gebruiksvriendelijk, gestandaardiseerd en toekomstbestendig

De aanleiding

Vivium Zorggroep startte haar zoektocht naar een nieuw ECD omdat het huidige ECD niet meer voldeed aan de wensen en de criteria van de organisatie. Dat zat hem met name in de beheers vriendelijkheid van het ECD en de toekomstbestendigheid.


Voor het toekomstige ECD zette Vivium Zorggroep haar wensen op een rij (bron Vivium Zorggroep):


  • Het nieuwe ECD is gebruiksvriendelijk en ondersteunt ons goed in onze werkzaamheden. De gebruiksvriendelijkheid draagt bij aan meer werkplezier en tijd, waardoor er meer aandacht is voor de cliënten.

  • Het nieuwe ECD is een gestandaardiseerd ECD met 24/7 ondersteuning door deskundigen vanuit de leverancier.

  • Het nieuwe ECD moet toekomstbestendig en duurzaam zijn: dat betekent dat het ECD ons moet helpen om ook in de toekomst goede zorg te kunnen verlenen. Bijvoorbeeld in regionale samenwerkingen en bij koppelingen naar andere organisaties of systemen, zoals Ysis waar onze klantgroep GRZ mee werkt.

  • Het systeem moet betaalbaar zijn en blijven. Een gestandaardiseerd ECD is stabieler waardoor het beheren en ondersteunen van het ECD naar de gebruikers makkelijker en goedkoper is.

  • We zoeken een ECD dat goed aansluit bij de technologische ontwikkelingen, die de toekomst met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan meer mobiel werken via tablet of smartphone.

  • Het ECD moet zich al bewezen hebben bij andere zorginstellingen in het land. Op die manier voorkomen we zoveel mogelijk ontwikkelproblemen en liften we mee op ontwikkelingen in het land.

Het selectietraject

Na een uitgebreid selectietraject bleven 2 ECD’s over voor de validatiefase. Tijdens de validatiefase hebben medewerkers vanuit de hele organisatie twee ECD’s onder de loep genomen. Diverse afgevaardigden van de gebruikersgroepen als bijvoorbeeld wijkzorg, woonzorg, administratie en functioneel applicatiebeheer zijn aanwezig geweest bij de presentaties en demonstraties van de ECD leveranciers en hebben beide ECD’s op diverse onderdelen gescoord.


De uitslag was unaniem: bij alle adviezen vanuit de deelprojectleiders kwam PUUR. als grote winnaar uit de bus!

Waarom PUUR.?

De redenen waarom Vivium unaniem gekozen heeft voor PUUR. zijn:

  • de gebruiksvriendelijkheid en intuïtiviteit van het systeem: gebruikers vinden het fijn om te gebruiken en begrijpen het snel.

  • de standaardisatie binnen het systeem, wat Vivium de mogelijkheid geeft om werkprocessen te standaardiseren en de zorgkwaliteit verder te verbeteren. Tevens maakt standaardisatie de uitwisseling van gegevens tussen partijen mogelijk wat ten goede komt aan de regionale samenwerking.

  • de geavanceerde technologische functies die Vivium in staat stellen te blijven innoveren in de zorgverlening.

Partnerschap

“We willen geen nummertje zijn voor de ECD leverancier, maar echt met elkaar samenwerken en samen de toekomst in gaan. Daar geloven we 100% in en met Ecare hebben we hier ook alle vertrouwen in.”

Erwin Melger, directeur financiën & ICT bij Vivium Zorggroep.


Vivium heeft niet alleen voor Ecare gekozen vanwege de voordelen van PUUR. Ook de fijne samenwerking met de medewerkers van Ecare en de persoonlijke aandacht tijdens het selectietraject geven Vivium het vertrouwen in een waardevol en duurzaam partnerschap.


We zijn supertrots en blij dat Vivium Zorggroep de keuze heeft laten vallen op ons prachtige ECD PUUR. Welkom bij de club Vivium Zorggroep!

Viviumzorggroepzorg

Over Vivium Zorggroep

Vivium Zorggroep is de zorgspecialist in de regio Gooi en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid. De dienstverlening van Vivium concentreert zich op onderstaande klantgroepen:

Klantgroep Zorgeloos wonen/Zorg aan Huis: prettig wonen, midden in het leven, met alle zorg dichtbij. Daarnaast geldt voor Torenhof: een zo volwaardig mogelijk leven bij ernstige somatische problemen.

Klantgroep Psychogeriatrie: een nieuw thuis voor mensen met dementie

Klantgroep GRZ: revalideren is samenwerken aan de toekomst. Daarnaast zien we een nieuwe propositie ontstaan naar behandel intensieve zorg zoals bij Parkinson.

Klantgroep Advies- en Behandel Centrum (ABC): multidisciplinaire zorg door een specialist ouderengeneeskunde naast de huisarts gericht op kwaliteit van leven/welzijn voor kwetsbare ouderen met een complexe zorgvraag.

Lees nog even rustig verder

Meer verhalen van onze klanten

Mijzo samenwerking ecare
Aline Poolen Zorg Accent
Amstelring Mevrouw Souza
slider-pijltje-linksCreated with Sketch.
slider-pijltje-rechtsCreated with Sketch.

Ecare en Mijzo gaan de samenwerking aan!

Mijzo is een zorgorganisatie in het werkgebied tussen de vier grote steden Tilburg, Breda, Gorinchem en Den Bosch. De organisatie telt 26 locaties voor langdurig verblijf en biedt wijkverpleging, geriatrische revalidatie, eerstelijnsverblijf en behandeling.


Mijzo is in 2021 ontstaan vanuit een fusie. Door de krachtenbundeling van drie voormalige zorgorganisaties is er meer kennis, expertise en veranderkracht in huis om de grote maatschappelijke uitdagingen van de ouder wordende samenleving aan te kunnen en te zorgen voor een breed ondersteuningsaanbod.

Lees het hele verhaal

ZorgAccent en Ecare verlengen partnerschap

Zorgorganisatie ZorgAccent is actief in Noord en West Twente en Salland. Zij bieden zorg- en dienstverlening aan cliënten en bewoners op ongeveer 14 locaties en via wijkteams bij mensen thuis. In het contact met hun cliënten, samenwerkingspartners maar ook voor hun medewerkers staan de kernwaarden ‘Echt, Lef, Toegewijd en Vertrouwen’ hoog in het vaandel.


Ecare ging een openhartig gesprek aan met bestuurder Aline Poolen over de jarenlange samenwerking die ups en downs heeft gekend, maar ook de uitdagingen en kansen waar zij als hedendaagse zorgorganisatie mee te maken krijgen.

Lees het hele verhaal

Amstelring Wijkzorg: korte lijnen met Ecare, dat werkt voor ons.

Amstelring Wijkzorg, de wijkzorg poot van zorgorganisatie Amstelring uit Amsterdam en omstreken, is één van de organisaties die al vanaf het eerste uur samenwerken met Ecare en gebruik maken van onze software. Inmiddels al zo’n 9 jaar. Een mooi moment om samen terug te blikken. We gaan in gesprek met Annelies van der Veldt (wijkserviceteam), Susan van Os (eindverantwoordelijke wijkverpleging) , Dick de Groot (projectleider, HR financiën en Aenne Werner (projectleider, onderzoek).

In al die jaren bouw je toch een mooie band op samen."
Dick de Groot over de samenwerking met Ecare
Lees het hele verhaal