Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Artificial Intelligence; jouw digitale collega

De rol van artificial intelligence (AI) in de toekomst steeds groter. Maar welke rol is er voor AI weggelegd in ons ECD PUUR.? Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om eerst te snappen wat AI inhoudt.


We leggen het uit in deze video:

Kunstmatige intelligentie

Machine Learning

Zo, hopelijk heb je door de video een goed beeld gekregen van AI en kun je weer met een gerust hart verder lezen. Data vormt dus de basis voor AI. In het geval van ons ECD PUUR. wordt deze data gevormd door de rapportages die jullie schrijven en inspreken. Hoe meer data wij verzamelen, hoe slimmer de technologie wordt. Dit komt door de machine learning. Machine learning is een vorm van AI, waarbij de technologie zichzelf automatisch en continu verbetert. Dit doet het door op de achtergrond mee te kijken bij de rapportages, patronen te herkennen én aan de hand van jullie feedback.

Machine learning

Welke voordelen heeft dit voor de zorgverlener?

Leuk al die techniek, maar wat heb je hier als zorgprofessional nou aan? En hoe wordt de technologie nou slimmer van jullie feedback?

We geven een aantal voorbeelden van praktische toepassingen van AI in ons digitale dossier PUUR.

Slimme aanbevelingen

Alle data die uit jullie rapportages komt wordt opgeslagen, doorzocht, geanalyseerd en geïnterpreteerd door algoritmes aan de hand van zogenaamde modellen. De uitkomst geeft je een aanbeveling, een onderbouwing of een beslissing. Zoals bij het voorbeeld uit de animatie video, waar de terugkerende woorden geen bezoek en niemand gesproken automatisch gekoppeld worden aan het aandachtsgebied sociaal contact. Dit scheelt jullie een hoop uitzoekwerk en het zorgt ervoor dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd gaat zien. Is de aanbeveling niet correct? Dan kun je deze afwijzen. De technologie onthoudt deze afwijzing en neemt dit mee voor nieuwe overwegingen en aanbevelingen.

Spraakgestuurd rapporteren

Spraakgestuurd rapporteren

Niet typen, maar je bevinden en observaties als pratenderwijs laten vastleggen door PUUR. Het kan! Al vele zorgverleners spreken rapportages in. De intelligente spraaktechnologie die we hiervoor gebruiken, zorgt ervoor dat er complete en professionele rapportages ontstaan. Zinnen worden taaltechnisch gezien juist geformuleerd, uh's en ah's worden eruit gefilterd en afkortingen worden uitgeschreven.


Spraakgestuurd rapporteren levert veel voordelen op:

  • de kwaliteit van rapportages verbeterd;
  • cliënten ervaren een grotere betrokkenheid omdat rapportages vaker bij/met de cliënt wordt ingesproken;
  • het levert een mooie tijdswinst op.

Digital scribe

We gaan nog een stapje verder als het gaat om spraakgestuurd rapporteren. Dat doen we met 'Digital scribe'.


Met geavanceerde AI-technologie analyseert Digital scribe moeiteloos jouw gesproken input en genereert automatisch gestructureerde en geformatteerde rapportages.


In de praktijk betekent dit dat je simpelweg je observaties, meetwaardes of zorgplan voor een cliënt kunt uitspreken, terwijl ons digitale dossier PUUR. alles voor je vastlegt. Geen handmatige invoer en geen gedoe meer. Het ECD vertaalt niet alleen jouw gesproken woorden naar geschreven tekst, maar identificeert ook relevante informatie en vult deze automatisch in op de juiste plekken binnen het ECD.

Slimme digitale assistent

AI kun je dus eigenlijk zien als jouw slimme digitale assistent, die met je meedenkt en veel uitzoekwerk uit handen neemt. Uiteindelijk blijven jullie als zorgprofessional de experts die de beslissingen nemen en de conclusies trekken.

Is dit wel veilig?

Zoals je van ons gewend bent, gaan wij uiteraard zorgvuldig om met de data die we opslaan. Alles wordt geanonimiseerd en is dus niet te herleiden naar een persoon of organisatie. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat de technologie van AI nooit meer dan een slimme digitale assistent zal zijn en het vak van de zorgprofessional niet kan overnemen. De kennis, kunde en het persoonlijke contact met de cliënt van de zorgprofessional blijft essentieel om goede zorg te kunnen bieden.

Vul het contactformulier in

Samen doorpraten over AI?

Wil je over AI doorpraten? Vul dan het formulier in en onze expert neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Stel je vragen en deel je ideeën met ons!
arrow-whitepaper
Kunstmatige intelligentie