Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Artificial Intelligence; jouw digitale collega

Zoals je op de pagina over digitalisering in de zorg wellicht al hebt gelezen, wordt de rol van artificial intelligence (AI) in de toekomst steeds groter. Maar welke rol is er voor AI weggelegd in ons ECD PUUR.? Om deze vraag te beantwoorden, is het belangrijk om eerst te snappen wat AI inhoudt.


We leggen het uit in deze video:

Kunstmatige intelligentie

Machine Learning

Zo, hopelijk heb je door de video een goed beeld gekregen van AI en kun je weer met een gerust hart verder lezen. Data vormt de basis voor AI. In het geval van ons ECD PUUR. wordt deze data gevormd door de rapportages die jullie schrijven. Hoe meer data wij verzamelen, hoe slimmer de technologie wordt. Dit komt door de machine learning. Machine learning is een vorm van AI, waarbij de technologie zichzelf automatisch en continu verbetert. Dit doet het door op de achtergrond mee te kijken bij de rapportages, patronen te herkennen én aan de hand van jullie feedback.


Machine learning
Voordelen AI zorgverlener

Welke voordelen heeft dit voor de zorgverlener?

Leuk al die techniek, maar wat heb je hier als zorgprofessional nou aan? En hoe wordt de technologie nou slimmer van jullie feedback?


Alle data die uit jullie rapportages komt wordt opgeslagen, doorzocht, geanalyseerd en geïnterpreteerd door algoritmes aan de hand van zogenaamde modellen. De uitkomst geeft je een aanbeveling, een onderbouwing of een beslissing. Zoals bij het voorbeeld uit de animatie video, waar de terugkerende woorden geen bezoek en niemand gesproken gekoppeld worden aan het aandachtsgebied sociaal contact. Dit scheelt jullie een hoop uitzoekwerk en het zorgt ervoor dat je geen belangrijke aspecten over het hoofd gaat zien. Is de aanbeveling niet correct? Dan kun je deze afwijzen. De technologie onthoudt deze afwijzing en neemt dit mee voor nieuwe overwegingen en aanbevelingen.


AI kun je dus eigenlijk zien als jouw slimme digitale assistent, die met je meedenkt en veel uitzoekwerk uit handen neemt. Uiteindelijk blijven jullie als zorgprofessional de experts die de beslissingen nemen en de conclusies trekken.

Is dit wel veilig?

Zoals je van ons gewend bent, gaan wij uiteraard zorgvuldig om met de data die we opslaan. Alles wordt geanonimiseerd en is dus niet te herleiden naar een persoon of organisatie. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat de technologie van AI nooit meer dan een slimme digitale assistent zal zijn en het vak van de zorgprofessional niet kan overnemen. De kennis, kunde en het persoonlijke contact met de cliënt van de zorgprofessional blijft essentieel om goede zorg te kunnen bieden.

Vul het contactformulier in

Samen doorpraten over AI?

Hopelijk hebben we de rol van AI in het ECD goed uit kunnen leggen. Naast de genoemde aanbevelingen, biedt AI nog tal van andere mogelijkheden. Wil je over AI doorpraten? Als organisatie toestemming geven, zodat wij geanonimiseerde data uit de rapportages in PUUR. kunnen gebruiken in onze modellen? Of ben je benieuwd of AI in jullie ECD gebruikt kan worden? Vul dan het formulier in en onze expert neemt zo snel mogelijk contact met jou op.

Velen gingen je voor
arrow-whitepaper
Kunstmatige intelligentie