Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

PUUR. voor in het verpleeghuis

Graag laten we je zien hoe ons digitale dossier PUUR. je ondersteunt in je dagelijkse werk in het verpleeghuis. Aan de hand van een dag 'op de huiskamer' nemen we je mee.


Dit is natuurlijk slechts een impressie van PUUR. Wil je er meer van zien, ga dan aan de slag met onze vrijblijvende interactieve demo.

Woonzorg webinar beeld
Woonzorg 1

Zorg nodig

Jolijn, dochter van meneer Van Dam, belt met de zorgorganisatie om de hoek. Haar vader heeft zorg nodig. Ria staat haar te woord. Ze stelt een aantal vragen aan Jolijn over de situatie van haar vader. Ze maken een afspraak voor een kennismaking. Ria vraagt of Jolijn samen met haar vader alvast iets wil voorbereiden. Alles wat ze kwijt willen over meneer Van Dam, noteren ze in PUUR.

Uitgelicht: Omaha System in PUUR.

Het dossier in PUUR. voor woonzorg gebruikt aandachtsgebieden en de bijbehorende signalen en symptomen uit het Omaha System. Ook de cyclus van verpleegkundig redeneren zit erin verwerkt, zodat deze naadloos aansluit bij het zorgproces.

Over meneer Van Dam

Jolijn vertelt in PUUR. alvast van alles over haar vader. Wie is hij? Waar komt hij vandaan? Hoe zag en ziet zijn leven eruit? Welke personen zijn belangrijk voor hem? Wat doet hij graag? Hoe drinkt hij zijn koffie? Etcetera. Dit helpt de zorgprofessionals meneer Van Dam echt te leren kennen.

3 Tijdlijn
Cliëntportaal

Uitgelicht! PUUR. van jou

PUUR. van jou is hét gebruiksvriendelijke digitale dossier van de cliënt. PUUR. van jou geeft jou, je mantelzorgers en verwanten op een eenvoudige en veilige wijze toegang tot je dossier. Je kunt onder andere de zorgafspraken bekijken en de rapportages van de zorgverleners inzien. En je kunt ook zelf rapporteren.


Zo wordt je dus niet alleen betrokken bij de zorg voor jezelf of je verwanten. Je doet het echt samen met de zorgverlener.

Woonzorg 2

Aan de keukentafel

Jolijn, meneer Van Dam en zorgprofessional Ria maken kennis met elkaar. Samen nemen ze nog eens door waar meneer Van Dam behoefte aan heeft wat zorg betreft, maar ook wat betreft het hebben van een 'fijne dag'. Ieder mens heeft natuurlijk weer zijn eigen wensen.


Ria gaat op zoek naar een plekje voor de vader van Jolijn. Ze plaatst dhr. Van Dam op de wachtlijst in PUUR.

Tijd om te verhuizen

Ria belt Jolijn. Er is namelijk een plek vrij gekomen in het verpleeghuis. Ria leidt meneer Van Dam en Jolijn rond. Ze bekijken de kamer, huiskamer en maken een wandeling door de tuin.


Meneer Van Dam ziet zichzelf hier wel wonen, ook Jolijn is enthousiast en blij dat haar vader een fijne plek gevonden heeft. Hoogste tijd om de dozen in te pakken en te verhuizen.

4 Verhuizing
5 Welkom

Welkom

Ria brengt de woonkamer en haar collega's op de hoogte van de komst van de nieuwe bewoner meneer Van Dam.


Ria's collega's lezen in PUUR. wat dochter Jolijn over haar vader vertelt; over wie hij is, over de zorg die hij nodig heeft, en ook over dat waar hij gelukkig van wordt. In PUUR. noemen we dat "Zo wil ik het graag".

Hierboven wordt de 'nieuwe cliënt' situatie beschreven, maar dat is natuurlijk geen dagelijkse kost. Daarom beschrijven we hieronder ook een 'normale' werkdag met PUUR.

Een nieuwe dag

Ria begint de dag ‘op haar groep’. Ze praat bij met haar collega van de nachtdienst. Ze bekijkt in PUUR. de bijzonderheden die er zijn voor vandaag.


Ze leest in PUUR. de rapportage van de arts over mevrouw Van Vliet. Ze heeft een longontsteking. Ook de dochter van mevrouw van Vliet heeft een bericht geschreven in PUUR.; ze komt vandaag een bezoek brengen aan haar moeder.

Van Vliet

Uitgelicht! Protocol raadplegen?

Even niet meer zeker hoe je een bepaalde handeling ook alweer moet verrichten? Raadpleeg het protocol.


Door een koppeling met het systeem van Vilans, kun je vanuit PUUR. heel snel en eenvoudig het juiste protocol vinden en bekijken.

Wat gaan we doen

Wat gaan we doen vandaag?

In PUUR. leest Ria ondertussen ook nog even wat er zoal gaande is op de huiskamer en wat er vandaag op het 'even denken aan' lijstje staat.


Op het 'even denken aan' lijstje staan de niet alledaagse afspraken en taken. Net zoals je ze thuis ook op de kalender zou zetten: groene container aan de weg, 14.20 naar de fysio, verjaardag Anja, etcetera.


Natuurlijk is er nog veel meer te doen op een dag, maar dat weet je wel. Thuis schrijf je tenslotte ook niet alles op, je doet het gewoon.

In de huiskamer

Tijdens het werken op de huiskamer heeft Ria PUUR. echt niet continu nodig. Ze kent haar cliënten, weet welke zorgbehoefte ze hebben en wat hun dag tot een fijne dag maakt.


Zijn er bijzonderheden dan pakt ze PUUR. erbij. Denk hierbij aan een Melding Verbeter Actie, het raadplegen van een protocol, het evalueren van een zorgafspraak of het registreren van een meetwaarde.

Vilans protocollen

Uitgelicht! Toedieningsregistratie doen?

Vanuit PUUR. kun je rechtstreeks doorklikken naar de toedieningsregistratie van mevrouw Adema. Opnieuw inloggen is niet nodig!

PUUR. heeft een naadloze integratie met medicatiesystemen als Medimo en Boomerweb voor de elektronische toedieningsregistratie.

Rapporteren 1

Rapporteren

Ook voor rapportages pakt Ria PUUR. erbij. Ze rapporteert gewoon op de overzichtspagina, direct in de tijdlijn. Dit kan door te typen, maar ook door de rapportages in te spreken. Ria tagt de bewoner en zo wordt de informatie vervolgens ook automatisch in het zorgdossier van die bewoner geplaatst.


Haar collega's hoeven dus alleen even door de tijdlijn heen te scrollen om weer helemaal op de hoogte te zijn. Willen ze dieper inzoomen op een bepaalde bewoner, omdat daar bijvoorbeeld iets bijzonders is gerapporteerd, dan openen ze het zorgdossier.

Uitgelicht! Wat als je een instrument nodig hebt?

Ook deze open je vanuit de tijdlijn. Je tagt de bewoner en opent de instrumenten. De meting wordt vervolgens automatisch bij de juiste bewoner op de tijdlijn geplaatst. Ook komt de meting automatisch in het dossier van de bewoner te staan.


Het dossier biedt 21 instrumenten die eenvoudig in gebruik zijn. een zorgvuldige vastlegging van zorg.

Instrumenten 2

Werkrooster

Ria bekijkt in PUUR. nog snel even haar werkrooster voor volgende week. Ze ziet dat ze woensdag ook werkt. Dát vindt ze leuk! Dan is ze er namelijk bij als meneer van Dam jarig is.

Werkrooster
Dossier 2

Evalueren

PUUR. ondersteunt het tijdig signaleren van evaluaties op de aandachtsgebieden. In een overzicht zie je de aandachtsgebieden met de evaluatiemomenten. Vanuit dit scherm stel je eenvoudig de evaluatierapportage op.

Uitgelicht! PUUR. ondersteunt het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

De zorg heeft goede voelsprieten nodig die tijdig signalen opvangen voor een hoge kwaliteit van leven. Daarom is het belangrijk dat zorgverleners beschikken over goede informatie en van elkaar kunnen leren.


PUUR. maakt gegevensuitwisseling met je collega’s, cliënten en familie transparant en simpel. Samen met de eenvoudige registratie van taken en het opvragen van informatie draagt het daarmee absoluut bij aan de doelstelling van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.

Communiceren met de behandelaar

PUUR. helpt je bij het communiceren met de behandelaar van je cliënt.


Het behandeldossier Ysis is namelijk geïntegreerd in PUUR. Dit zorg voor een directe samenwerking met behandelaren:

  • Ingevulde meetwaarden zijn direct inzichtelijk voor de behandelaar;
  • Rapportages worden direct over en weer uitgewisseld.
  • Medische gegevens zoals reanimatie en allergieën, maar ook beleids- en juridische gegevens zijn altijd up-to-date.
  • De zorgverlener heeft altijd de behandeladviezen paraat.
3 Tijdlijn
Boudewijn

Veilig werken

PUUR. voldoet altijd aan de laatste wet- en regelgeving. Bovendien voldoet PUUR. aan de strenge veiligheidseisen die gesteld worden aan software voor zorgorganisaties.


Het dossier is via een 2 factor authenticatie veilig toegankelijk.


Wil je op je werkdag slechts één keer inloggen dankzij Single Sign On (SSO). Dat kan uiteraard en we ondersteunen graag bij de realisatie hiervan.


Wil je meer weten over hoe wij omgaan met privacygevoelige informatie? Onze Information Security Advisor Boudewijn van Veen beantwoordt graag al je vragen.

Neem contact op

Benieuwd hoe PUUR. voor jou kan werken?

Laat je gegevens achter en je hoort snel van ons.

Nieuwsgierig naar PUUR.? Laat het ons weten!
arrow-whitepaper
PUUR demo