Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Informatieve artikelen over zorg en ICT

Uitgelicht

Onze software maakt dat wij dagelijks intensief contact hebben met zorgverleners, begeleiders, ICT'ers, administratieve medewerkers, managers, bestuurders etc. Bepaalde thema's en vraagstukken die zorg en ict gerelateerd zijn, komen regelmatig aan bod in de gesprekken die we voeren. Hieronder gaan we op een aantal van deze topics in. Heb je na het lezen van de artikelen nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. We lichten het graag nog eens verder toe.

Zorgteam
Dit levert het op!

Thema: spraakgestuurd rapporteren

Attendi en Ecare hebben spraakgestuurd rapporteren binnen Thuiszorg Patyna geïmplementeerd. De onderzoeksresultaten laten zien hoe waardevol de inzet van deze technologie is binnen de zorg. Laat je overtuigen door de cijfers!

Spraakgestuurd rapporteren
ECDVVT
Hoe maak je de beste keuze? Deze 5 stappen helpen je op weg.

Thema: het ECD-selectietraject

Wat is de beste software voor zorgorganisaties? Een antwoord op die vraag vind je niet zo snel, omdat er geen eenduidig antwoord op is te geven. De beste software voor jouw zorgorganisatie hoeft niet de beste te zijn voor een ander. Hoe maak je de beste keuze? Deze tips helpen je op weg.

Van top-down naar bottom-up

Thema: Zelfsturing in de zorg

Zorgorganisaties vragen steeds vaker om hulp bij het efficiënter en beter maken van de zorgverlening en de inzet van de juiste software om de nieuwe werkwijze te faciliteren. Ze zien dat ze het met hun traditionele wijze van organiseren in de toekomst niet gaan redden. Ze willen het anders doen. Ze willen persoonlijke, professionele en betaalbare zorg leveren vanuit kleine, vaak zelfsturende / zelforganiserende teams.

zelforganiserende teams in de zorg
Eenzame laptop
De basis informatie voor veilig gegevensgebruik

Thema: informatieveiligheid in de zorg

Veilig omgaan met privacygevoelige informatie in de zorg. Iedereen heeft ermee te maken, niet iedereen is zich ervan bewust dat informatieveiligheid anders moet. Neem als uitgangspunt bij informatieveiligheid: de zorg voor de digitale cliënt is net zo belangrijk als zorgen voor de fysieke cliënt. Je wilt niet dat vreemden inzage krijgen in het zorgdossier door rondslingerende wachtwoorden. En gaat het om overdragen van zorg, dan wil je dat de gegevens veilig worden uitgewisseld.

6 tips voor ICTdie de zorg echt ondersteunt

ICT in de zorg

ICT in de zorg is een omvangrijk onderwerp omdat de zorg steeds meer met ICT te maken krijgt. Een makkelijk onderwerp is het niet. Zorgmedewerkers klagen dikwijls over applicaties en apparaten die ze gebruiken, terwijl ict’ers niet inzien wat het probleem is. Hoe kom je tot de beste ict voor je zorgorganisatie? Deze 6 tips helpen je op weg.

zelfsturing in de zorg
ECD voor de zorg
Alles wat je wilt weten over een

Digitaal zorgdossier

Er zijn nog genoeg zorgorganisaties die papieren dossiers bijhouden. Dat leidt dikwijls tot verlies van informatie en onjuiste diagnoses wat de reputatie van de zorgaanbieder niet ten goede komt. Lees hier meer over een digitaal zorgdossier.

Alles wat je wilt weten over

Zorgdossier thuiszorg

Toenemende vergrijzing stelt andere eisen aan het zorgdossier thuiszorg. Je leest hier meer over een modern dossier voor de wijkverpleging.

Zorgdossier thuiszorg
ECD voor zorgprofessionals
Zorgprofessional, neem weer de regie

Elektronisch Cliënten Dossier

Wat als registreren, rapporteren en opvragen van zorgtaken slim en verantwoord gaat? Dat jij als zorgprofessional tijd hebt om de regie te voeren over goede zorg voor je cliënten? Met ondersteuning van een modern Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) kan dat.

Met handige gratis download!

Handvatten voor samenstellen ICT-strategie in de zorg

Werkprocessen in de zorg zijn efficiënter gemaakt via standaardprocedures en regels. Ieder proces kreeg een eigen tool. Die programma’s wisselden gegevens uit via maatwerkkoppelingen. Daardoor is in een zorgorganisatie een lappendeken ontstaan van softwarepakketten. De ICT-afdeling doet het beheer en moet daarnaast zorgen voor innovatie. Maar waar haalt ze de tijd vandaan? Het business model canvas voor ICT-teams in de zorg helpt.

ICT Strategie
ECD software PUUR
Wat digitalisering concreet kan doen voor de zorgverlener

De ontwikkelingen van de digitalisering in de zorg

Covid-19 zette digitalisering in de zorg in een stroomversnelling. Doordat fysiek samenzijn werd beperkt, zochten we andere manieren om informatie met elkaar te delen en contact te houden. Zorg op afstand is aan de orde van de dag en ook overleggen op afstand beginnen we normaal te vinden. Met collega's en ook met familie en mantelzorgers.

Dankzij allerlei digitale oplossingen is het gelukkig mogelijk om op deze manier samen te werken en te zorgen. Het zal natuurlijk nooit de vervanger worden van fysiek contact, maar een handige en ook efficiënte aanvulling is het zeer zeker wel.

Welke digitale toepassingen kun je vandaag de dag al inzetten? En wat kun je in de toekomst verwachten? We zetten het voor je op een rij.

Hoe kan AI de zorgprofessional ondersteunen?

Artificial intelligence in de zorg

Ondanks dat artificial intelligence (AI) al benoemd wordt op de pagina over de digitalisering van de zorg, leggen we graag nog beter uit wat AI precies inhoudt en hoe het een meerwaarde kan leveren aan de zorg. In de toekomst gaat AI een veel grotere rol spelen in het ECD en daarbij het ondersteunen van de zorgprofessionals. Maar ook nu wordt er al gebruik gemaakt van AI in het ECD PUUR. Benieuwd hoe?

AI uitgelicht
Collega administratie
Altijd in control met PUUR.

PUUR. voor de bedrijfsvoering

Waar goede zorg en geleverd wordt, is het van essentieel belang dat er tijdig en correct gedeclareerd wordt. Jaarlijks gaan er grote bedragen door jullie handen en dat proces moet op professionele en efficiënte wijze ondersteund worden met betrouwbare administratie software. PUUR. helpt jou hierbij.

Snel wegwijs in PUUR. en Google Workspace

E-learning: kennis opdoen wanneer het jou uitkomt

Met PUUR. leren werken kan nu ook via e-learning. Dat is een online training die je volgt via laptop, tablet of smartphone. Met uitleg van trainers die je via heldere instructievideo’s wegwijs maken in de software. Ook is er een training in de kantoorsoftware Google Workspace beschikbaar. Al het lesmateriaal is didactisch beoordeeld door een gediplomeerd opleidingsdeskundige.

Inlogscherm e learning Ecare
Wonddossier PUUR

PUUR. wonddossier

We hebben iets gaafs! Iets waar je als zorgverlener echt blij van wordt: een prachtig wonddossier in PUUR. Een wonddossier waarmee je niet alleen wonden kunt registreren, maar waarmee je de wond ook kunt beoordelen en evalueren. We hebben het samen met onze klanten en een wond expertisecentrum ontwikkeld.

Samen werken aan organisatieoverstijgende samenwerking in de zorg

VVT-software

Het aantal ouderen neemt toe. In 2030 zijn er twee miljoen ouderen van 75 jaar of ouder, aldus ramingen van het Sociaal Cultureel Planbureau. Het aantal 85 plussers stijgt naar bijna 560.000. De ouderen wonen zo lang mogelijk zelfstandig maar hebben ook chronische ziektes. Dat betekent dat ze veel zorg aan huis nodig krijgen. En die hulp beperkt zich niet tot een zorgaanbieder. Dat stelt nieuwe eisen aan VVT-software.

VVT software ondersteunt in welzijn client
Patyna spraakgestuurd
Onderzoeksresultaten!

De bijdrage van spraakgestuurd rapporteren aan de kwaliteit van de zorg

Spraakgestuurd rapporteren is een oplossing die de zorg effectiever en cliëntgerichter kan maken, en de kwaliteit van rapportages kan verbeteren. In dit artikel bespreken we wat spraakgestuurd rapporteren in het ECD PUUR. kan opleveren met behulp van de pilot-onderzoeksresultaten bij zorgorganisaties Mijzo, Patyna en Buurtzorg.