Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Informatieve artikelen over zorg en ICT

Uitgelicht

Onze software maakt dat wij dagelijks intensief contact hebben met zorgverleners, begeleiders, ICT'ers, administratieve medewerkers, managers, bestuurders etc. Bepaalde thema's en vraagstukken die zorg en ict gerelateerd zijn, komen regelmatig aan bod in de gesprekken die we voeren. Hieronder gaan we op een aantal van deze topics in. Heb je na het lezen van de artikelen nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. We lichten het graag nog eens verder toe.

Hoe maak je de beste keuze? Deze 5 stappen helpen je op weg.

Thema: het ECD-selectietraject

Wat is de beste software voor zorgorganisaties? Een antwoord op die vraag vind je niet zo snel, omdat er geen eenduidig antwoord op is te geven. De beste software voor jouw zorgorganisatie hoeft niet de beste te zijn voor een ander. Hoe maak je de beste keuze? Deze tips helpen je op weg.

Van top-down naar bottom-up

Thema: Zelfsturing in de zorg

Zorgorganisaties vragen steeds vaker om hulp bij het efficiënter en beter maken van de zorgverlening en de inzet van de juiste software om de nieuwe werkwijze te faciliteren. Ze zien dat ze het met hun traditionele wijze van organiseren in de toekomst niet gaan redden. Ze willen het anders doen. Ze willen persoonlijke, professionele en betaalbare zorg leveren vanuit kleine, vaak zelfsturende / zelforganiserende teams.

De basis informatie voor veilig gegevensgebruik

Thema: informatieveiligheid in de zorg

Veilig omgaan met privacygevoelige informatie in de zorg. Iedereen heeft ermee te maken, niet iedereen is zich ervan bewust dat informatieveiligheid anders moet. Neem als uitgangspunt bij informatieveiligheid: de zorg voor de digitale cliënt is net zo belangrijk als zorgen voor de fysieke cliënt. Je wilt niet dat vreemden inzage krijgen in het zorgdossier door rondslingerende wachtwoorden. En gaat het om overdragen van zorg, dan wil je dat de gegevens veilig worden uitgewisseld.

6 tips voor ict die de zorg echt ondersteunt

ICT in de zorg

ICT in de zorg is een omvangrijk onderwerp omdat de zorg steeds meer met ICT te maken krijgt. Een makkelijk onderwerp is het niet. Zorgmedewerkers klagen dikwijls over applicaties en apparaten die ze gebruiken, terwijl ict’ers niet inzien wat het probleem is. Hoe kom je tot de beste ict voor je zorgorganisatie? Deze 6 tips helpen je op weg.

Alles wat je wilt weten over een

Digitaal zorgdossier

Er nog genoeg zorgorganisaties die papieren dossiers bijhouden. Dat leidt dikwijls tot verlies van informatie en onjuiste diagnoses wat de reputatie van de zorgaanbieder niet ten goede komt. Lees hier meer over een digitaal zorgdossier.

Alles wat je wil weten over

Zorgdossier thuiszorg

Toenemende vergrijzing stelt andere eisen aan het zorgdossier thuiszorg. Je leest hier meer over een modern dossier voor de wijkverpleging

Zorgprofessional, neem weer de regie

Elektronisch Cliënten Dossier

Wat als registreren, rapporteren en opvragen van zorgtaken slim en verantwoord gaat? Dat jij als zorgprofessional tijd hebt om de regie te voeren over goede zorg voor je cliënten? Met ondersteuning van een modern Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) kan dat.

Handvatten voor samenstellen ict-strategie in de zorg

Werkprocessen in de zorg zijn efficiënter gemaakt via standaardprocedures en regels. Ieder proces kreeg een eigen tool. Die programma’s wisselden gegevens uit via maatwerkkoppelingen. Daardoor is in een zorgorganisatie een lappendeken ontstaan van softwarepakketten. De ict-afdeling doet het beheer en moet daarnaast zorgen voor innovatie. Maar waar haalt ze de tijd vandaan? Het business model canvas voor ict-teams in de zorg helpt.