Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Objectieve artikelen over zorg en ICT

Uitgelicht

Onze software maakt dat wij dagelijks intensief contact hebben met zorgverleners, begeleiders, ICT'ers, administratieve medewerkers, managers, bestuurders etc. Bepaalde thema's en vraagstukken die zorg en ict gerelateerd zijn, komen regelmatig aan bod in de gesprekken die we voeren. Hieronder gaan we op een aantal van deze topics in. Heb je na het lezen van de artikelen nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. We lichten het graag nog eens verder toe.

Hoe maak je de beste keuze? Deze 5 stappen helpen je op weg.

Thema: het ECD-selectietraject

Wat is de beste software voor zorgorganisaties? Een antwoord op die vraag vind je niet zo snel, omdat er geen eenduidig antwoord op is te geven. De beste software voor jouw zorgorganisatie hoeft niet de beste te zijn voor een ander. Hoe maak je de beste keuze? Deze tips helpen je op weg.

Van top-down naar bottom-up

Thema: Zelfsturing in de zorg

Zorgorganisaties vragen steeds vaker om hulp bij het efficiënter en beter maken van de zorgverlening en de inzet van de juiste software om de nieuwe werkwijze te faciliteren. Ze zien dat ze het met hun traditionele wijze van organiseren in de toekomst niet gaan redden. Ze willen het anders doen. Ze willen persoonlijke, professionele en betaalbare zorg leveren vanuit kleine, vaak zelfsturende / zelforganiserende teams.

De basis informatie voor veilig gegevensgebruik

Thema: informatieveiligheid in de zorg

Veilig omgaan met privacygevoelige informatie in de zorg. Iedereen heeft ermee te maken, niet iedereen is zich ervan bewust dat informatieveiligheid anders moet. Neem als uitgangspunt bij informatieveiligheid: de zorg voor de digitale cliënt is net zo belangrijk als zorgen voor de fysieke cliënt. Je wilt niet dat vreemden inzage krijgen in het zorgdossier door rondslingerende wachtwoorden. En gaat het om overdragen van zorg, dan wil je dat de gegevens veilig worden uitgewisseld.

6 tips voor ict die de zorg echt ondersteunt

ICT in de zorg

ICT in de zorg is een omvangrijk onderwerp omdat de zorg steeds meer met ICT te maken krijgt. Een makkelijk onderwerp is het niet. Zorgmedewerkers klagen dikwijls over applicaties en apparaten die ze gebruiken, terwijl ict’ers niet inzien wat het probleem is. Hoe kom je tot de beste ict voor je zorgorganisatie? Deze 6 tips helpen je op weg.